Skip to main content
De leukste studentenwijken in Rotterdam

Wil jij in Rotterdam wonen? Begin dan op tijd met zoeken! Net als in veel andere studentensteden is de woningmarkt namelijk hartstikke krap. Maar waar moet je dan op zoek naar een kamer in Rotterdam? Lees hier wat de leukste studentenwijken in Rotterdam zijn!

Kralingen

Als je vaak bij Campus Woudestein of Hogeschool Rotterdam locatie Kralingse Zoom moet zijn voor college, dan is Kralingen de ideale wijk. Vanuit hier fiets je namelijk binnen ongeveer tien minuutjes naar de universiteit en hogeschool. Hierdoor is de wijk populair bij studenten. Je vindt hier dan ook meerdere studentenverenigingen, waaronder RSC en RVSV. Daarnaast kun je in Kralingen goed ontsnappen aan de drukte van de stad. Het Kralingse Bos en de Plas liggen namelijk voor je deur. Bovendien heeft de wijk veel sfeer, doordat er nog veel oude, vooroorlogse huizen staan.

Oude Noorden

In Rotterdam-Noord ligt de levendige wijk Oude Noorden. Deze wijk ligt vrij dicht bij het centrum van de stad, dus je staat zo in de kroeg! Bovendien is het Oude Noorden goed bereikbaar met het openbaar vervoer, dankzij de vele tramhaltes en treinstation Rotterdam-Noord. Ook vind je hier veel gezellige cafeetjes en terrassen. Naar de universiteit en verschillende hogescholen is het meestal 15 tot 20 minuten fietsen.

Blijdorp

Een andere leuke wijk in Rotterdam-Noord is Blijdorp. Deze buurt is vooral bekend vanwege de dierentuin Blijdorp, maar Blijdorp heeft meer te bieden. Zo kun je ’s zomers chillen in het Vroesenpark, waar zo nu en dan ook nog eens leuke festivals georganiseerd worden. Daarnaast is Rotterdam Centraal dichtbij en fiets je binnen een paar minuten naar de stad. Naar de universiteit is het wel wat verder fietsen: ongeveer 25 minuten. Verschillende hogescholen liggen wel dichterbij zoals Thomas More, Eurocollege en Hogeschool TIO.

Nieuwe Westen

Het Nieuwe Westen is een leuke, multiculturele wijk in Delfshaven. In deze buurt zijn veel verschillende kleine winkeltjes en toko’s te vinden. Ideaal voor studenten, want hier haal je je boodschappen veel goedkoper dan bij de grote supermarkten. Een nadeel van deze wijk is wel dat je ver van Campus Woudestein woont. Maar moet jij bij de medische faculteit zijn voor je lessen? Dan is dit de perfecte woonwijk voor jou!

Kamer in Rotterdam vinden

Heb jij nog geen kamer op het oog? Begin dan snel met je zoektocht, want ook veel andere studenten zijn op zoek. Op de pagina zoektips voor een kamer in Rotterdam staan handige tips en tricks om een leuke kamer in een van de studentenwijken in Rotterdam te vinden. Op de websites hieronder staan ook regelmatig kamers in Rotterdam:

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Rotterdam Studentenstad

Rotterdam biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Rotterdamse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, feestjes, de beste kamers, de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Rotterdam.

Studeren in Rotterdam

Ga jij studeren in Rotterdam? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Rotterdam

Ga je in Rotterdam studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Rotterdam en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Rotterdam

Er zijn heel veel redenen om in Rotterdam te studeren en wonen tijdens je studententijd. Rotterdam is een hele toffe stad waar veel gebeurt.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Rotterdam

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Rotterdam Studentenstad.

Gezondheidszorg in Rotterdam

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Rotterdam staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.