Skip to main content
Gemeente Rotterdam

Bij de gemeente Rotterdam kun je alle zaken regelen die te maken hebben met wonen in Rotterdam. Bij de gemeente Rotterdam kun je je rijbewijs en paspoort aanvragen, maar je ook inschrijven als bewoner van de stad. We hebben de belangrijkste gemeentezaken als je gaat wonen en studeren in Rotterdam voor je op een rijtje gezet.

Inschrijven in de gemeente Rotterdam als student

Ga je op kamers in Rotterdam tijdens je studententijd? Dan moet je langs bij de gemeente Rotterdam om je in te schrijven als bewoner van de stad. Je kunt terecht bij een van de stadswinkels van de gemeente Rotterdam. Je hebt het volgende nodig om je inschrijving compleet te maken:

  • Een geldig identiteitsbewijs. Is je identiteitsbewijs verlopen? Een nieuw identiteitsbewijs of paspoort vraag je ook makkelijk aan via de gemeente.
  • Een bewijs van bewoning: huurcontract, koopakte, getekende verklaring van de hoofdbewoner of een gebruikersovereenkomst bij antikraak.

Het is belangrijk dat je je verhuizing op tijd regelt. Ben je te laat met het doorgeven van je verhuizing? Dan kan dit gevolgen hebben voor je toeslagen, zoals huurtoeslag. Je hoeft je verhuizing alleen door te geven aan je nieuwe gemeente. De nieuwe gemeente zorgt er dan voor dat je uitgeschreven wordt bij je oude woonplaats. Zij delen ook je nieuwe adres met overheidsinstanties, zoals DUO.

Melding maken bij de Rotterdamse gemeente

De gemeente Rotterdam stelt het op prijs als je helpt om de kwaliteit van de gemeente hoog te houden. Heb je een kapotte lantarenpaal, vuil op straat, schuine verkeerspalen of een gat in de weg gezien? Of heb je een compliment over de gemeente? Meld dit dan bij de gemeente Rotterdam via het reactieformulier. Je melding wordt dan zo snel mogelijk in behandeling genomen.

De gemeente Rotterdam bezoeken

Rotterdam bestaat uit verschillende delen met elk een eigen stadswinkel. Kijk op de website van Rotterdam bij welke stadswinkel jij je gemeentezaken moet regelen. Het is het beste om altijd een afspraak te maken bij de gemeente. Je kunt met je DigiD online gemakkelijk een afspraak maken via de website van de gemeente Rotterdam. De meeste zaken kun je ook meteen online regelen door met je DigiD in te loggen.

Contactgegevens gemeente Rotterdam

Het telefoonnummer van de gemeente Rotterdam is: 14 010. Bel je uit het buitenland? Dan kun je bellen op: +31 10 267 16 25. De gemeente is bereikbaar op maandag tot en met vrijdag van 08.00 tot 20.00 uur en zaterdag van 9.00 uur tot 17.00 uur.

Tip: je kunt de gemeente Rotterdam ook met een korte vraag via social media bereiken. Stel je vraag via Twitter of Facebook en je krijgt zo snel mogelijk antwoord op je vraag.

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Rotterdam Studentenstad

Rotterdam biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Rotterdamse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, feestjes, de beste kamers, de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Rotterdam.

Studeren in Rotterdam

Ga jij studeren in Rotterdam? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Rotterdam

Ga je in Rotterdam studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Rotterdam en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Rotterdam

Er zijn heel veel redenen om in Rotterdam te studeren en wonen tijdens je studententijd. Rotterdam is een hele toffe stad waar veel gebeurt.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Rotterdam

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Rotterdam Studentenstad.

Gezondheidszorg in Rotterdam

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Rotterdam staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.