Skip to main content

Wonen in Rotterdam

Er zijn heel veel redenen om in Rotterdam te studeren en wonen tijdens je studententijd. Rotterdam is een hele toffe stad waar veel gebeurt. Er zijn leuke restaurants, uitgaansplekken, culturele activiteiten en prachtige architectuur. Ook heeft de stad veel te bieden aan studenten. Zo zijn er volop studiemogelijkheden en studentenverenigingen waar je lid van kunt worden. Veel studenten gaan daarom ook op kamers in Rotterdam. Wil of ga jij ook in rotterdam wonen? Je vindt hieronder alle belangrijke informatie over wonen in Rotterdam! 

Tip: wil je op de hoogte blijven van het laatste kameraanbod in Rotterdam? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief!

Kamers in Rotterdam

Op zoek naar een kamer in Rotterdam? We hebben hier de nieuwste kamers, studio's, appartementen en studentenhuizen in Rotterdam voor je verzameld!

Zoektips voor een kamer in Rotterdam

Wil je een kamer of andere woonruimte huren in Rotterdam? Soms moet je even geduld hebben. Gelukkig zijn er (online) veel mogelijkheden om een kamer in Rotterdam te zoeken en vinden. We zetten de beste tips voor je op een rij.

Antikraak wonen in Rotterdam

Antikraak wonen in Rotterdam kan aantrekkelijk zijn in je studententijd. Antikraak betekent goedkoop wonen in de stad op verschillende - vaak unieke - locaties. Zo leer je Rotterdam snel kennen! Flexibiliteit is wel gewenst. Waarom?

De leukste studentenwijken in Rotterdam

Wil jij in Rotterdam wonen? Dan moet je natuurlijk wel weten waar je moet zoeken. Lees hier wat de leukste studentenwijken in Rotterdam zijn!

Woonruimte in Rotterdam

Voor je op kamers gaat in Rotterdam is het goed om uit te zoeken welke woonmogelijkheden er zijn. Ga je kopen of huren in Rotterdam? Wil je met andere studenten wonen of liever alleen? Alles over wonen in Rotterdam vind je hier.

Inschrijven in de gemeente Rotterdam

Als je naar Rotterdam verhuist, moet je je inschrijven bij de gemeente. Lees hier hoe jij je inschrijft bij de gemeente en wat je daarvoor nodig hebt.

Huurtoeslag: wat is het en hoe vraag je het aan?

Huur jij een kamer of appartement en voldoe je aan de voorwaarden van de belastingdienst, dan kom je in aanmerking voor huurtoeslag! Als student heb je hier vaak recht op.

Gemeente Rotterdam

Het aanvragen van een rijbewijs, een paspoort en het inschrijven als inwoner gebeurt bij de gemeente. Een overzicht waar je moet zijn, wat je mee moet nemen en waarvoor je bij de gemeente terecht kan.

Wat is hospiteren en hoe werkt het?

Als er een kamer vrijkomt in een studentenhuis, organiseren de bewoners vaak een hospiteeravond. Wat is dat precies en hoe bereid je je zo goed mogelijk voor?

Kamer verhuren

Wil jij (tijdelijk) jouw kamer verhuren? We hebben op een rij gezet hoe je makkelijk en snel je kamer onderverhuurt en waar je op moet letten!

Rotterdam Studentenstad

Rotterdam biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Rotterdamse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, feestjes, de beste kamers, de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Rotterdam.

Studeren in Rotterdam

Ga jij studeren in Rotterdam? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Rotterdam

Ga je in Rotterdam studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Rotterdam en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Rotterdam

Er zijn heel veel redenen om in Rotterdam te studeren en wonen tijdens je studententijd. Rotterdam is een hele toffe stad waar veel gebeurt.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Rotterdam

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Rotterdam Studentenstad.

Gezondheidszorg in Rotterdam

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Rotterdam staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.