Skip to main content
Ontdek Rotterdam: top 5 culturele hotspots

Elk weekend uitgaan is natuurlijk gezellig, maar soms ben je toe aan iets anders. Ontdek Rotterdam eens als toerist! Heb je de culturele highlights van Rotterdam al gezien? Onze tips die je echt moet afvinken:

Kunst in Rotterdamse straten

Rotterdam barst van de creativiteit. Niet gek dus, dat je prachtige kunstwerken gewoon op straat kunt bewonderen in 010. Ontdek de verborgen juweeltjes met de street art route van Rewriters. Er zijn 6 routes door verschillende Rotterdamse wijken, langs muurschilderingen van diverse artiesten. Je kunt de tour onder begleiding van een gids lopen of zelf door door de app of gratis plattegrond te downloaden. Een echte aanrader om de rauwe cultuur van de stad te leren kennen én de mooiste instagram foto's te schieten.

Winkelen bij de Hofbogen

Zin om een dagje rustig aan te doen? Ga dan lekker een middagje slenteren bij de Hofbogen. Dit voormalig spoorviaduct is omgedoopt tot retail & design walhalla. Straatkunst gecombineerd met hippe winkeltjes en restaurants maken deze bogen tot dé urban hotspot van Rotterdam. Wandel langs de voormalige spoorlijn en laat je verrassen door de de tofste plekjes.

Tip: stop vooral even voor een muffin bij Urban Bakery.

Prikkel je hersenen bij de Witte de Withstraat

Heb je een writersblock voor je paper of scriptie? Prikkel je hersenen eens creatief en slenter een dag rond in de Witte de Withstraat. Ga naar een muziek- of toneelvoorstelling in LantarenVenster of bezoek een goed stuk in Theater Rotterdam. Ook vind je in de Witte de With toffe kunstgaleries, kroegen, restaurants en winkels. Je kunt je hier dus prima vermaken!

De Kunst-As van Rotterdam

Ben je toch in de buurt van de Witte de Withstraat? Loop dan even naar het Museumpark. In dit park kun je heerlijk relaxen, maar het is ook onderdeel van de Kunst-As. Aan de Kunst-As liggen 6 musea op loopafstand van elkaar. Van fotografietentoonstellingen bij de Kunsthal tot fantasierijke kunst in het Chabot museum: er is ongetwijfeld een museum die bij jouw interesses past!

Laat je inspireren door het Schieblock

Wijk van het centrum eens uit naar Schieblock. Hier vindt je een afspiegeling van de creativiteit van Rotterdam. De studio's op dit terrein zijn bedoelt als creatieve broedplek voor architecten, illustratoren en journalisten. De publieke ruimtes op Schieblock zijn bedoeld voor ontmoeting en interactie. Ook hier kan je niet anders dan creatief geprikkeld naar buiten lopen.

Tip: bezoek ook eens het International Film Festival Rotterdam. Veel origineler en unieker dan een standaard film in de bios. Tijdens het IFFR worden de nieuwste speelfilms en korte films gedraaid. Overigens ook altijd garantie voor een goed feestje en om een leuke BN-er tegen het lijf te lopen.

Heb je de culturele highlights afgevinkt? Lees dan ook onze pagina over alle leuke barretjes en restaurants in Rotterdam.

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Rotterdam Studentenstad

Rotterdam biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Rotterdamse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, feestjes, de beste kamers, de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Rotterdam.

Studeren in Rotterdam

Ga jij studeren in Rotterdam? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Rotterdam

Ga je in Rotterdam studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Rotterdam en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Rotterdam

Er zijn heel veel redenen om in Rotterdam te studeren en wonen tijdens je studententijd. Rotterdam is een hele toffe stad waar veel gebeurt.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Rotterdam

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Rotterdam Studentenstad.

Gezondheidszorg in Rotterdam

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Rotterdam staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.