Skip to main content
EuroCollege Hogeschool

Welkom op het eurocollege: de nummer 1 school in persoonlijke ontwikkeling van nederland. EuroCollege is een kleinschalige, particuliere school die mbo- en hbo-opleidingen aanbiedt met de studierichtingen events, hotel, business en entrepreneurship.

Maximaal 250 studenten

EuroCollege opende in 1949 voor het eerst haar deuren. Het doel was simpel: een alternatief bieden voor het anonieme, grootschalige onderwijs, en dat is gelukt. EuroCollege is anders. Een EuroCollege telt hooguit 250 studenten. De visie van de school is dat focus en motivatie de ingrediënten zijn tot succes. Dat betekent dat studenten niet alleen werken aan kennis maar ook aan hun mindset, wilskracht een daadkracht. Op het moment dat je een EuroCollege-diploma in ontvangst neemt, ben je klaar voor het bedrijfsleven.

Versnelde opleidingen

De school biedt daarbij versnelde opleidingen aan. Dit houdt in dat studenten een mbo-diploma in 2 jaar kunnen behalen of een hbo-diploma binnen 3 jaar. De workload vraagt dan ook het een en ander. Daarom is EuroCollege alleen geschikt voor ambitieuze leerlingen die uitgedaagd willen worden en willen leren hoe je de juiste focus en motivatie kunt ontwikkelen.

Kleinschalig onderwijs en praktijkervaring

Wat EuroCollege vooral bijzonder maakt is het centraal stellen van kleinschalig onderwijs en praktijkervaring. Het concept ‘Learning By Doing’ loopt als een rode draad door alle opleidingen. De studenten krijgen les in groepen van circa 15 leerlingen en in het tweede jaar gaan de studenten aan de slag met het organiseren van een real-life project. Zij krijgen hierbij te maken met echte opdrachtgevers, echte budgetten en echte deadlines. EuroCollege studenten hebben in het verleden meegewerkt aan grootschalige evenementen zoals het ABN-AMRO Tennis Tournament, de LXRY fair, charities en de 4 mei dodenherdenking.

Hoogste slagingspercentage van Nederland

De populariteit en het succes van de school wordt onderbouwd door de resultaten van diverse onderzoeksinstellingen. Uit audits van de Nederlands-Vlaamse Accreditatieorganisatie blijkt dat het slagingspercentage van EuroCollege het hoogste is van Nederland. Daarnaast nam EuroCollege deel aan de NSE-enquête. De school scoort ruim boven het landelijk gemiddelde en behaalt de hoogste score onder de Nederlandse privéscholen. Studenten van de opleidingen zijn met name tevreden over de groepsgrootte, de voorbereiding op de beroepspraktijk en het uitdagende onderwijs.

Vestigingen in Amsterdam, Rotterdam, Utrecht Eindhoven en Groningen

Dat studenten enthousiast zijn over de school is duidelijk. EuroCollege blijft groeien. Met vestigingen in Rotterdam, Amsterdam, Utrecht, Eindhoven en Groningen.

EuroCollege heeft ook veel open dagen. Stafleden en studenten van de school zullen op deze dagen jongeren van informatie voorzien over de school en de opleidingen. Ben je er nog niet zeker van wat je wil studeren? Kom dan langs met al je vragen of bestel onze EuroCollege brochure.

HBO en MBO opleidingen

EuroCollege is een particuliere instelling die opleidingen op zowel mbo als hbo niveau aanbiedt. Het EuroCollege focust zich op een select aantal opleidingen en hecht veel waarde aan persoonlijke begeleiding.

Opleidingen

EuroCollege focust zich op het gebied van international business, ondernemen, marketing, hotelmanagement en eventmanagement. Het EuroCollege is ervan overtuigd dat wanneer een student zich op school goed voelt dat dit doorwerkt in de prestaties. Aandacht en gezelligheid is volgens deze school even belangrijk als hard werken en kwaliteit. Het EuroCollege heeft een divers aanbod aan opleidingen en biedt tevens de mogelijkheid om een versnelde mbo opleiding of hbo opleiding te volgen.

Starten in januari kan ook bij EuroCollege.

Contact EuroCollege

Contact EuroCollege

EuroCollege Amsterdam
Kabelweg 44
1014 BB Amsterdam

EuroCollege Eindhoven
Torenallee 3 (SX Eindhoven)
5616 LW Eindhoven

EuroCollege Rotterdam
Westblaak 139
3012 KJ Rotterdam

EuroCollege Utrecht
Oudenoord 325
3525 EP Utrecht

EuroCollege Groningen
Kwinkenplein 10
9712 GZ Groningen

info@eurocollege.nl
eurocollege.nl
055 - 2115675

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Studeren in Rotterdam

Ga jij studeren in Rotterdam? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past. Rotterdam heeft diverse hogescholen en een universiteit die verschillende hbo- en wo-opleidingen aanbieden. Ook kun je in Rotterdam makkelijk de overstap van mbo naar hbo maken. En weet je al of je lid wordt van een van de Rotterdamse studentenverenigingen? Je vindt hier alle informatie die je nodig hebt als je in Rotterdam gaat studeren!

Wil je tijdens je studietijd niks missen van het studentenleven in Rotterdam Studentenstad?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Hogescholen in Rotterdam

In Rotterdam heb je veel hogescholen waar je een hbo-opleiding kunt volgen! Je vindt hier een overzicht van de hogescholen in Rotterdam en de opleidingsmogelijkheden.

Universiteiten in Rotterdam

In Rotterdam is een universiteit: de Erasmus Universiteit. Deze universiteit biedt onderwijs op vier domeinen. Lees hier meer over deze Rotterdamse universiteit.
Alles over afstuderen

Je studententijd loopt een keer ten einde. Maar voordat het zover is, moet je eerst nog even afstuderen! Hier vind je hoe afstuderen werkt en wat je moet regelen als je bent afgestudeerd. Ook geven we een aantal tips om je voor te bereiden op het afstuderen.

DUO

DUO is een dienst van de overheid die onder andere studiefinanciering verstrekt en diploma's registreert. Lees hier wat DUO voor jou als student kan doen!

Wat is een ontgroening?

Heb je besloten dat je lid wilt worden van een studentenvereniging? Dan heeft jouw studentenvereniging misschien ook een ontgroening, ook wel kennismakingstijd (KMT) genoemd. Maar wat is een ontgroening precies? En hoe moet je je voorbereiden op een ontgroening?

Studeren in het buitenland

Tijdens je studententijd kan je een deel van je studie in het buitenland volgen. Denk bijvoorbeeld aan een semester of stage in een ander land. Wij hebben de belangrijkste zaken voor je uitgezocht.

Verschil tussen associate degree, bachelor en master

Als (toekomstige) student krijg je vaak met de termen associate degree, bachelor en master te maken. Wij leggen het verschil aan je uit en vertellen hoe je de graad in je naam uitdrukt als je afgestudeerd bent. 

Waarom lid worden van een studentenvereniging?

Waarom lid worden van een studentenvereniging in Rotterdam? Als lid van een studentenvereniging leer je nieuwe mensen kennen en je komt gegarandeerd op leuke feestjes. Je moet wel zin hebben in bepaalde verplichtingen. Wat zijn de voor- en nadelen van lid worden als student?

Wat is het verschil tussen bekostigd en niet-bekostigd onderwijs?

Als je op zoek bent naar een opleiding, dan kom je vaak de termen 'bekostigd' en 'niet-bekostigd (particulier) onderwijs' tegen. Maar wat is het verschil precies? Wij leggen het uit!

Eurekaweek

Tijdens de Eurekaweek, de Erasmus Universiteit Rotterdam Eerstejaars Kenningsmakings Activiteiten, maak je o.a. vrijblijvend kennis met Rotterdamse studentenverenigingen, studies, studiegenoten en de stad Rotterdam. Lees meer!

Toelatingseisen hogeschool en universiteit

Wil je studeren aan een hogeschool of universiteit? Dan gelden speciale toelatingseisen waar elke student aan moet voldoen. We hebben de belangrijkste voorwaarden om te studeren aan het hbo of de universiteit voor je op een rij gezet.

Waarom studeren in Rotterdam?

Wil jij in Rotterdam studeren? Lees hier wat deze moderne stad te bieden heeft op het gebied van onderwijs, studentenverenigingen en uitgaan!

Overstappen van mbo naar hbo
Ga jij van mbo naar hbo? Dan breekt er een spannende periode aan. Wij zochten uit waar je allemaal aan moet denken als je van mbo naar hbo gaat!

Rotterdam Studentenstad

Rotterdam biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Rotterdamse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, feestjes, de beste kamers, de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Rotterdam.

Studeren in Rotterdam

Ga jij studeren in Rotterdam? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Rotterdam

Ga je in Rotterdam studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Rotterdam en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Rotterdam

Er zijn heel veel redenen om in Rotterdam te studeren en wonen tijdens je studententijd. Rotterdam is een hele toffe stad waar veel gebeurt.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Rotterdam

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Rotterdam Studentenstad.

Gezondheidszorg in Rotterdam

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Rotterdam staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.