Skip to main content
Skadi (roeien)

SKADI is de studentenroeivereniging van de Erasmus Universiteit.

Geschiedenis Skadi

Hoewel in 1926 te Rotterdam een studentenroeivereniging werd opgericht, kreeg deze pas twee jaar later een naam, te weten "Skadi"; over het wie en waarom van deze naam een kleine toelichting.

In 1928 bestonden er 6 (corporale) studentenroeiverenigingen, allen met een naam afgeleid uit ofwel de Griekse (Argo, Nereus, Triton) ofwel de Noorse (Aegir, Laga, Njord) mythologie. Waarschijnlijk werd er daarom besloten de nieuwe vereniging nog een naam uit de mythologie te geven. De reden om juist "Skadi" te kiezen ligt in het feit, dat deze in de Rotterdamse kleuren groen / wit wordt afgebeeld met als (jacht) attributen een blinkende speer en scherp gepunte pijlen. Bovendien ligt "Skadi" makkelijk in de mond, vond men destijds.

Huizen

Skadi is in het bezig van een aantal Skadihuizen. Dit zijn huizen, die volledig bevolkt worden door Skadi-leden. Komt hierin een plaatsje vrij, dan maak je als actief Skadi-lid kans om bewoner te worden van zo'n huis.

Roeien bij Skadi

Op Skadi staat roeien hoog in het vaandel. Of je nu recreatief wilt gaan roeien of wedstrijdroeien, het kan allemaal op Skadi. De vereniging zal er zorg voor dragen dat wat je ook kiest, je altijd goed materiaal en goede begeleiding krijgt. Hieronder volgt een korte uitleg van de verschillende sectoren die Skadi rijk is. Bij Skadi kun je zowel roeien in de wedstrijdsector als in de competitiefactor.

Contact Algemene Rotterdamse Studenten Roeivereniging Skadi

Noorderkanaalweg 20-22
3037 AV Rotterdam

info@skadi.nl
www.skadi.nl

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Rotterdam Studentenstad

Rotterdam biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Rotterdamse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, feestjes, de beste kamers, de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Rotterdam.

Studeren in Rotterdam

Ga jij studeren in Rotterdam? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Rotterdam

Ga je in Rotterdam studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Rotterdam en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Rotterdam

Er zijn heel veel redenen om in Rotterdam te studeren en wonen tijdens je studententijd. Rotterdam is een hele toffe stad waar veel gebeurt.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Rotterdam

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Rotterdam Studentenstad.

Gezondheidszorg in Rotterdam

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Rotterdam staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.