Skip to main content
Rotterdamsche Vrouwelijke Studenten Vereeniging

De Rotterdamsche Vrouwelijke Studenten Vereeniging is een ongemengde studentengezelligheidsvereniging, met maar liefst 400 leden. De leden zijn, zoals de naam al zegt, uitsluitend vrouwelijke studenten die allemaal studeren aan het HBO of de Universiteit.

Commissies, huizen, jaarclubs

De Vereeniging bindt de leden met elkaar. Door het zitting nemen in commissies, het wonen in huizen en het vormen van jaarclubs ontwikkelen de leden zich op sociaal en organisatorisch niveau. De sociëteit vormt de thuishaven voor de RVSV’sters.

Kom gerust een keer langs om te zien hoe het er op een ongemengde vereniging aan toe gaat!

Activiteiten RVSV

De Rotterdamsche Vrouwelijke Studenten Vereeniging heeft vele terugkerende activiteiten. Zo wordt er elke maand dispuutseten georganiseerd, is er de mogelijkheid om twee keer per week op de sociëteit te eten en is er elke donderdag een gemengde borrel met de mannen van het Rotterdamsch Studenten Corps. Daarnaast vindt er bijvoorbeeld ieder jaar in November het Acco-feest plaats; een feest waar je verkleed samen met je date naar toe gaat. En in februari vindt het Dies Gala plaats; een groot feest op een externe locatie.

Maatschappelijk betrokken

Ook draagt hun vereniging, samen met het Rotterdamsch Studenten Corps, maatschappelijk haar steentje bij met Stichting BeSt (Betrokken Student). Deze stichting zet zich in voor de stad Rotterdam en haar inwoners.

Door middel van de juiste combinatie tussen de mores en tradities enerzijds en de wensen van de hedendaagse Rotterdamse studentes anderzijds, biedt de R.V.S.V. haar leden alle mogelijkheden om van hun studententijd ook daadwerkelijk dé tijd van hun leven te maken.

Twijfel je nog of een studentenvereniging iets voor jou is? Lees hier alle voor- en nadelen van lid worden bij een vereniging!

Contact Rotterdamsche Vrouwelijke Studenten Vereeniging

Willem Ruyslaan 131
3061 TT Rotterdam

bestuur@rvsv.nl
rvsv.nl

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Rotterdam Studentenstad

Rotterdam biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Rotterdamse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, feestjes, de beste kamers, de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Rotterdam.

Studeren in Rotterdam

Ga jij studeren in Rotterdam? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Rotterdam

Ga je in Rotterdam studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Rotterdam en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Rotterdam

Er zijn heel veel redenen om in Rotterdam te studeren en wonen tijdens je studententijd. Rotterdam is een hele toffe stad waar veel gebeurt.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Rotterdam

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Rotterdam Studentenstad.

Gezondheidszorg in Rotterdam

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Rotterdam staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.