Skip to main content
Rotterdamsch Studenten Corps

Met een leeftijd van bijna 100 jaar, ruim 750 mannelijke leden, 16 onderverenigingen en 60 corpshuizen is het Rotterdamsch Studenten Corps de oudste en meest toonaangevende studentenvereniging van Rotterdam. Het RSC bezit een rijke en ongemengde traditie. Met het bestaan van jaarclubs, disputen en gezelschappen ontstaan 'vriendschappen voor het leven' als vanzelfsprekend. Hoe hecht de banden tussen leden kunnen zijn blijkt wel uit het bestaan van meerdere 'borrelkringen' voor oud-leden over de gehele wereld.

Borrelavonden RSC

De borrelavonden door de week zijn belangrijke pijlers van ons bruisende verenigingsleven, maar op onze Sociëteit wordt niet alléén geborreld. Onze Sociëteit 'Hermes' is het centrale punt voor vrijwel alle activiteiten van het RSC.

16 onderverenigingen

Zo kun je je als Corpslid aansluiten bij elk van de 16 onderverenigingen, die actief zijn op het gebied van bijvoorbeeld hockey, roeien, rugby, voetbal, paardrijden, schieten, cricket, zeilen, tennis, ijshockey, golf, toneel en muziek (met onder andere onze eigen Hermes House Band). In ons gebouw bevindt zich ook onze eigen discotheek 'Bikini', deze is twee dagen per week geopend. Bikini is op vertoon van collegekaart en identiteitskaart voor iedere student (m/v) toegankelijk.

Feesten en evenementen

Elk jaar organiseert het RSC ook verschillende grote feesten en evenementen buiten de vereniging. Zoals het Koninginnedag Festival, het Unlimited Festival voor minder validen, de Philips Innovation Awards en de Rotterdamsche Sint Nicolaas Intocht. Tevens organiseert het RSC verschillende kleinere activiteiten voor de stad Rotterdam, zoals bijv. Christmas in Kralingen, de Feyenoordkinderdag en de collecte voor Stichting BeSt.

Doe organisatorische ervaring op bij het RSC

Naast de bron van gezelligheid is het RSC ook de plek bij uitstek om de nodige organisatorische ervaring op te doen. Door zitting te nemen in een van de vele commissies kun je jezelf op tal van terreinen ontplooien en kwaliteiten ontwikkelen, die je 'later' goed van pas kunnen komen. Maar bovenal is het RSC de studentengezelligheidsvereniging, waar gedurende bijna 100 jaar duizenden studenten een fantastische studententijd hebben beleefd.

Twijfel je nog of een studentenvereniging iets voor jou is? Lees hier alle voor- en nadelen van lid worden bij een vereniging!

Contact Rotterdamsch Studenten Corps

Robert Baeldestraat 55
3061 TH Rotterdam

info@hetrsc.nl
hetrsc.nl

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Rotterdam Studentenstad

Rotterdam biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Rotterdamse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, feestjes, de beste kamers, de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Rotterdam.

Studeren in Rotterdam

Ga jij studeren in Rotterdam? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Rotterdam

Ga je in Rotterdam studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Rotterdam en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Rotterdam

Er zijn heel veel redenen om in Rotterdam te studeren en wonen tijdens je studententijd. Rotterdam is een hele toffe stad waar veel gebeurt.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Rotterdam

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Rotterdam Studentenstad.

Gezondheidszorg in Rotterdam

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Rotterdam staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.