Skip to main content
Laurentius

In 1914 werd de Roomsch Katholieke Studenten Vereniging Sint Laurentius opgericht met als zinspreuk: “In het licht wordt alles duidelijk”. Tegenwoordig is Laurentius één van de grootste en bekendste gezelligheidsverenigingen van Rotterdam.

Sociëteit in hartje Kralingen

Sociëteit Huesca is het gebouw van Laurentius. Deze sociëteit ligt in het hart van Kralingen en is de plek waar de meeste activiteiten van Laurentius zich afspelen. Het is een echt historisch pand waar je goedkoop kan eten en drinken. Daarnaast kun je er biljarten of naar de eigen discotheek (De Beneden Eend).

Veel verenigingshuizen bij Laurentius

Laurentius heeft ook vele verenigingshuizen beschikbaar. In zo’n verenigingshuis wonen tussen de 4 en 12 studenten. De meeste huizen zijn gelegen in het gezellige Kralingen en er komen regelmatig kamers vrij. De vereniging biedt daarnaast verschillende sportmogelijkheden. Hierbij kun je vooral denken aan de verschillende hockeyteams, voetbalteams, roeien of je kunt samen met een grote groep Laurentianen op wintersport.

Borrels, feesten en andere activiteiten

Als jij bij Laurentius lid wordt, kun je elke maandag en dinsdag gezellig borrelen om vervolgens donderdag los te gaan op de dansvloer bij de vereniging! Jaarlijks heeft Laurentius ook twee grote bekende evenementen: Goudkoorts en het Gala. Tijdens de Goudkoorts gaan alle leden verkleed en is de sociëteit in goud gehuld. Ook bekende artiesten maken altijd deel uit van het programma. Het gala wordt gevierd ter ere van de verjaardag. Leden gaan hier in galakleding lekker eten om vervolgens de hele nacht te feesten.

Wil je meer weten over hoe het is om lid te zijn van deze vereniging? Lees dan ook het interview met Laurentius!

Contact Laurentius

Infirmeriestraat 6-8
3063 EP Rotterdam

bestuur@laurentius.nl
laurentius.nl

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Rotterdam Studentenstad

Rotterdam biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Rotterdamse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, feestjes, de beste kamers, de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Rotterdam.

Studeren in Rotterdam

Ga jij studeren in Rotterdam? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Rotterdam

Ga je in Rotterdam studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Rotterdam en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Rotterdam

Er zijn heel veel redenen om in Rotterdam te studeren en wonen tijdens je studententijd. Rotterdam is een hele toffe stad waar veel gebeurt.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Rotterdam

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Rotterdam Studentenstad.

Gezondheidszorg in Rotterdam

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Rotterdam staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.