Skip to main content
JFR

De JFR is dé studievereniging voor rechtenstudenten aan Erasmus School of Law. Met ruim 4200 leden is de JFR een van de grootste juridische studieverenigingen van Nederland.

Onze studievereniging is er voor jou als rechtenstudent, wij organiseren voor onze leden diverse formele en informele activiteiten die een juridische grondslag hebben. Ons doel is dan ook de brug tussen theorie – gedoceerd in de collegebanken – en de praktijk – beoefend in de 'echte' wereld – te slaan. Zo organiseert de JFR bijvoorbeeld symposia met bekende sprekers, (buitenlandse) excursies en het grootste juridische studentencongres van de Benelux: de Meesterweek!

Naast het feit dat de JFR probeert de studie levendig te maken, is er ook veel ruimte voor gezelligheid. De JFR organiseert borrels, waar alle leden gratis een drankje kunnen komen drinken. Daarnaast geeft de JFR elk jaar heerlijke feesten! Naast voorrang bij al die activiteiten, krijg je ook korting op diverse studieboeken en op de wettenbundels. Dit betekent dat je als lid van de JFR sterk bespaart in de kosten voor je studiemateriaal. Tevens biedt de JFR gratis samenvattingen van alle bachelorvakken aan. Tot slot heb je op ieder moment van de dag de mogelijkheid om fiatjustitia.nl te bezoeken. Hier vind je dagelijks juridische relevante blogs van medestudenten, hoogleraren en professionals.

Activiteiten

Activiteiten worden georganiseerd door commissies. Deze bestaan uit een groep enthousiaste studenten, die onder leiding van een bestuurslid gezamenlijk alle activiteiten organiseren.

Gedurende het jaar beloont de JFR haar actieve leden, uit blijk van waardering voor hun inzet. Dit gebeurt onder meer door het organiseren van uitjes, het chique kerstdiner en als klap op de vuurpijl het actievenweekend, afgelopen jaren met Berlijn en Antwerpen als bestemmingen!

Contact studievereniging JFR

Houd onze siteInstagram en onze Facebook in de gaten voor informatie over alle activiteiten, evenementen, sollicitatiemogelijkheden en nog veel meer. Wil je weten hoe het is om lid te zijn van deze studievereniging? Lees dan ook het interview met JFR!

De JFR heeft op de campus in het Sanders-gebouw ook een eigen kantoor (LB-121). Hier kun je met al je vragen terecht. Ook kun je hier koffie bij ons komen drinken! Schroom niet en stap eens binnen!

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Rotterdam Studentenstad

Rotterdam biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Rotterdamse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, feestjes, de beste kamers, de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Rotterdam.

Studeren in Rotterdam

Ga jij studeren in Rotterdam? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Rotterdam

Ga je in Rotterdam studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Rotterdam en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Rotterdam

Er zijn heel veel redenen om in Rotterdam te studeren en wonen tijdens je studententijd. Rotterdam is een hele toffe stad waar veel gebeurt.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Rotterdam

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Rotterdam Studentenstad.

Gezondheidszorg in Rotterdam

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Rotterdam staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.