Skip to main content
IQRA (multicultureel)

Islam, multiculturaliteit, kennis, kansen, uitdagingen. Dit is een greep uit de duizenden begrippen die Nederland tegenwoordig kenmerken. Het zijn kenmerken die ze scherp houden en vooruithelpen, kenmerken waar ze trots op zijn. Deze kenmerken dragen Nederland en/of andersom. De samenleving is er om deze kenmerken in realiteit tot uiting te brengen.

Drie hoofddoelen IQRA

IQRA heeft als vereniging drie hoofddoelen die zij met jou graag willen realiseren:

  • het werken aan een gezellige en interessante sfeer waarbinnen nieuwe studenten hun talenten kunnen ontwikkelen;
  • het voorzien in faciliteiten voor huidige en aankomende studenten van het Wetenschappelijk Onderwijs en Hoger Beroeps Onderwijs. Begeleiding en voorlichting zijn hierbij dan ook twee kerntaken die zij bieden;
  • het streven naar maatschappelijke bewustwording en het aansporen tot vervulling van een actieve maatschappelijke binding.

Activiteiten IQRA

Om deze doelen te bereiken organiseert IQRA verschillende activiteiten. Hieronder een opsomming van activiteiten die zij organiseren:

  • het organiseren van openbare feesten en evenementen;
  • het organiseren van gezelligheidsactiviteiten voor de leden;
  • het organiseren van onder meer workshops en symposia;
  • het opzetten en onderhouden van netwerken met onder andere: organisaties, ex-leden en dergelijke;
  • studiebegeleiding;
  • het geven van informatie en voorlichting aan het publiek;
  • het uitgeven van publicaties.

Contact Multiculturele studentenvereniging IQRA

Burgemeester Oudlaan 50 (Kamer N3-06)
3062 PA Rotterdam

info@sviqra.nl 
www.sviqra.nl

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Rotterdam Studentenstad

Rotterdam biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Rotterdamse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, feestjes, de beste kamers, de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Rotterdam.

Studeren in Rotterdam

Ga jij studeren in Rotterdam? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Rotterdam

Ga je in Rotterdam studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Rotterdam en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Rotterdam

Er zijn heel veel redenen om in Rotterdam te studeren en wonen tijdens je studententijd. Rotterdam is een hele toffe stad waar veel gebeurt.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Rotterdam

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Rotterdam Studentenstad.

Gezondheidszorg in Rotterdam

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Rotterdam staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.