Skip to main content
Eurabia (arabisch)

De studentenvereniging Eurabia heeft sinds haar oprichting veel meegemaakt. De vereniging heeft tot de dag van vandaag stand kunnen houden door de inzet van enkele sterke individuen. Dit zijn personen die geloven in de doelstelling van de vereniging en deze op een indrukwekkende manier probeerden te behalen. Oftewel, ambitieuze studenten die een zekere prestatie wilden neerzetten gedurende hun studententijd. Deze sterke individuen zijn voor de vereniging van onmiskenbare waarde. Het zijn deze pioniers die de vereniging een zekere status en professionaliteit hebben gegeven waarvan tot op heden nog over wordt gesproken en waarvan de komende besturen nog de vruchten van zullen plukken.

Onstaan Eurabia

De naam Eurabia is niet zomaar ontstaan. In de naam zelf bevinden zich de eerste letters van de Erasmus Universiteit Rotterdam. Deze drie letters maken duidelijk dat de vereniging verbonden is aan deze universiteit. Wat de vereniging probeert te doen is om studenten, met name de Marokkaanse studenten en studenten met een Arabisch achtergrond, aan elkaar te binden. Dit is ontstaan vanuit de visie dat studenten verbonden aan de Erasmus universiteit behoefte hebben om bij elkaar te komen en samen een gezellige studententijd erop na willen houden. Het element van een gezelligheidsvereniging zit hier dan ook nadrukkelijk bij. Echter, Eurabia is geen traditionele studentenvereniging. Ze is daarnaast ook zeer maatschappelijk betrokken.

Contact studentenvereniging Eurabia

eurabia

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Rotterdam Studentenstad

Rotterdam biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Rotterdamse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, feestjes, de beste kamers, de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Rotterdam.

Studeren in Rotterdam

Ga jij studeren in Rotterdam? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Rotterdam

Ga je in Rotterdam studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Rotterdam en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Rotterdam

Er zijn heel veel redenen om in Rotterdam te studeren en wonen tijdens je studententijd. Rotterdam is een hele toffe stad waar veel gebeurt.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Rotterdam

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Rotterdam Studentenstad.

Gezondheidszorg in Rotterdam

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Rotterdam staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.