Skip to main content

Gezelligheidsverenigingen zijn studentenverenigingen die niet speciaal gericht zijn op een bepaalde sport, religie of sociaal doel. Het belangrijkste bij een gezelligheidsvereniging is dat leden samen activiteiten organiseren en genieten van hun studententijd! Natuurlijk wordt er bij gezelligheidsverenigingen gefeest, maar dat is niet waar het alleen maar om draait. Persoonlijke ontwikkeling, elkaar stimuleren om een studie te halen, een netwerk opbouwen en ervaring opdoen in een commissie of een bestuur, kan namelijk ook bij een studenten gezelligheidsvereniging!

In Rotterdam zijn verschillende studenten gezelligheidsverenigingen. Het complete overzicht vind je hieronder.

Niks missen van de gezelligheidsverenigingen in Rotterdam? Meld je aan voor onze nieuwsbrief Is een gezelligheidsvereniging niks voor jou?

Er zijn ook studentensportverenigingen, studieverenigingenreligieuze verenigingen en overige studentenverenigingen in Rotterdam!

Laurentius

In 1914 werd de Roomsch Katholieke Studenten Vereniging Sint Laurentius opgericht. Tegenwoordig is Laurentius één van de grootste en bekendste gezelligheidsverenigingen van Rotterdam.

Rotterdamsch Studenten Corps

Het Rotterdamsch Studenten Corps is de oudste en meest toonaangevende studentenvereniging van Rotterdam. Met het bestaan van jaarclubs, disputen en gezelschappen ontstaan 'vriendschappen voor het leven' als vanzelfsprekend.

Rotterdamsch Studenten Gezelschap

RSG is een van de grote gezelligheidsverenigingen van Rotterdam. Het RSG kent weinig verplichtingen, maar ook veel kansen.

Rotterdamsche Vrouwelijke Studenten Vereeniging

Living the good life bij de RVSV! De Rotterdamsche Vrouwelijke Studenten Vereeniging is een ongemengde studentengezelligheidsvereniging,

SSR-Rotterdam

Studenten gezelligheidsvereniging S.S.R. is met 850 leden de op één na grootste gemengde studentenvereniging van Rotterdam. Lidmaatschap betekent bij ons veel gezelligheid, langdurige vr

Studentenvereniging Cognatio

L.S.V. Cognatio is de landelijke studentenvereniging voor studenten van Hogeschool Tio met meer dan 600 actieve leden in vijf verschillende steden.

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Rotterdam Studentenstad

Rotterdam biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Rotterdamse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, feestjes, de beste kamers, de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Rotterdam.

Studeren in Rotterdam

Ga jij studeren in Rotterdam? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Rotterdam

Ga je in Rotterdam studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Rotterdam en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Rotterdam

Er zijn heel veel redenen om in Rotterdam te studeren en wonen tijdens je studententijd. Rotterdam is een hele toffe stad waar veel gebeurt.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Rotterdam

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Rotterdam Studentenstad.

Gezondheidszorg in Rotterdam

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Rotterdam staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.