Skip to main content

Alle studie- en studentenverenigingen in Rotterdam

Rotterdam is een echte studentenstad, want naast het studeren aan de hogeschool of universiteit is er nog veel meer te doen! Zo zijn er een heleboel studentenverenigingen waar je lid van kan worden. De verenigingen in Rotterdam zijn erg divers. Er zijn bijvoorbeeld gezelligheidsverenigingen, politieke verenigingen en religieuze verenigingen. Bij de ene vereniging heb je veel verplichtingen en een ontgroening, bij de ander juist niet. Er is dus voor elke student een leuke vereniging in Rotterdam. Weet je nog niet of je lid wil worden? Wij hebben alle voor- en nadelen van lid worden bij een vereniging op een rijtje gezet!

Kennis maken met Rotterdamse studentenverenigingen

Voor alle nieuwe studenten in Rotterdam is er elk jaar een introductieperiode: de Eurekaweek. Tijdens deze week organiseren alle studentenverenigingen evenementen en open feesten. Ga bij zoveel mogelijk verengingen langs, praat met leden en als je nog vragen hebt, kan je het bestuur altijd een mailtje sturen. Je weet dan snel genoeg of er een vereniging voor jou bij zit!

Wil je niks missen van de studentenverenigingen in Rotterdam?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

ARIA Students (Afgaans)

Aria Afghan Students Association is een Afghaanse studentenvereniging opgezet door Afghaanse studenten aan de Erasmus Universiteit Rotterdam.

ASAH (Afrikaans)

ASAH staat voor Association of Students of African Heritage. De studentenvereniging is opgericht voor en door studenten die hun roots direct of indirect kunnen herleiden naar Afrika.

BV Erasmus (badminton)

BV Erasmus is een badminton club in Rotterdam waar sporten en plezier goed gecombineerd zijn. Ze zijn onderdeel van de vleugel Erasmus Sport en zijn gevestigd op de campus van de Erasmus Universiteit

CSA-EUR (chinees)

CSA-EUR stands for the Chinese Student Association Erasmus University Rotterdam.  CSA is the student association that interacts with those that share the same interests in Chinese culture or business.

E.B.V. Baros (basketbal)

De studentenbasketbalvereniging Baros bestaat uit een groep (voormalige) studenten met een liefde voor basketbal en feestjes. Naast basketballen probeert Baros minstens 5 borrels per seizoen te organiseren.

E.H.V. Never Less (hockey)

E.H.V. Never Less is dé studentenhockeyvereniging van Rotterdam! EUR- en HBO-studenten vinden hier in gemengde teams in een interne competitie een perfecte combinatie van hockey en gezelligheid, van sport en bier, van competitie en vriendschap.

E.S.S.V. Alcedo (schaatsen)

E.S.S.V. Alcedo is de studenten schaatsvereniging voor HBO en WO studenten in de omgeving Rotterdam. 

Erasmus Dance Society (stijldansen)

Erasmus Dance Society is de gezelligste studentendansvereniging van Rotterdam. Bij EDS kun je lessen volgen in stijldansen, salsa en kizomba voor beginners en gevorderde.

Erasmus Volley (volleybal)

Volleybalvereniging Erasmus Volley is er voor sportief studerend Rotterdam. Trainingen, competitie, toernooien en activiteiten worden mogelijk gemaakt door en voor de betrokken, fanatieke leden

EUR-Roadrunners (hardlopen)

Erasmus Universiteit Rotterdam Roadrunners is de enige wegatletiekvereniging van Nederland voor studenten die houden van hardlopen.

Eurabia (arabisch)

De studentenvereniging Eurabia heeft sinds haar oprichting veel meegemaakt. De vereniging heeft tot de dag van vandaag stand kunnen houden door de inzet van enkele sterke individuen

Ichthus Rotterdam (christelijk)

R.E.S.V. Ichthus is een interkerkelijke, christelijke studentenvereniging in de bruisende stad Rotterdam. Wat hen samenbind is het geloof in God. Bij Ichthus kun je jezelf zijn en je grenzen verleggen

IQRA (multicultureel)

Islam, multiculturaliteit, kennis, kansen, uitdagingen. Dit is een greep uit de duizenden begrippen die Nederland tegenwoordig kenmerken.

JFR

De JFR is dé studievereniging voor rechtenstudenten aan Erasmus School of Law. Met ruim 4200 leden is de JFR een van de grootste juridische studieverenigingen van Nederland.

Laurentius

In 1914 werd de Roomsch Katholieke Studenten Vereniging Sint Laurentius opgericht. Tegenwoordig is Laurentius één van de grootste en bekendste gezelligheidsverenigingen van Rotterdam.

MashriQ (islamitisch)

MashriQ SV is een multiculturele Islamitische studentenvereniging, die op twee locaties is gevestigd: op de Haagse Hogeschool en in Rotterdam. Benieuwd naar deze vereniging? Lees er hier dan meer over.

MashriQ (islamitisch)

MashriQ is een actieve en eigentijdse vereniging voor studenten die een gemeenschappelijke interesse hebben in de subcontinentale (Indiaas-pakistaans) cultuur.

Mozaik

Bij studentenvereniging Mozaik gaat het om educatieve, culturele en wetenschappelijke activiteiten. Het is een multiculturele en unieke studentenvereniging. Benieuwd naar wat je hier kunt doen? Hier alle info op een rij.

Navigators Rotterdam (christelijk)

De Navigators Studentenvereniging Rotterdam (NSR) is een jonge studentenvereniging met heel veel ambitie. De vereniging is lid van Navigators Studentenverenigingen (NSV), een landelijke organisatie.

Passaat (Antilliaans en Arubaans)

Passaat is een Antilliaanse en Arubaanse studentenvereniging. De studentenvereniging Passaat wil studenten en geïnteresseerden kennis laten maken met de Antilliaanse en Arubaanse cultuur. Lees hier meer!

R.S.G.A. Sweetspot (golf)

de ideale combinatie tussen studeren en een studentikoos leven! Wij zijn een studentenvereniging voor de ervaren en de beginnende golfer. Verplichtingen kennen wij niet.

R.S.K.V. Erasmus (korfbal)

R.S.K.V. Erasmus is dé studenten korfbalvereniging in Rotterdam. R.S.K.V. is voor alle studenten aan de Erasmus Universiteit en voor de Rotterdamse HBO-ers.

R.S.R. Marcroix (paardrijden)

R.S.R. Marcroix is de leukste en gezelligste studentenvereniging waar paardrijden en het studentenleven optimaal worden gecombineerd. Als student bij R.S.R. Marcroix beleef je een geweldige tijd!

R.S.T.V. Passing Shot (tennis)

R.S.T.V. Passing Shot is een Rotterdamse studenten tennis vereniging met ruim 450 leden. Passing Shot is gedurende het hele jaar actief.

R.S.Z.&.W.V. Ragnar (waterpolo)

R.S.Z.&.W.V. Ragnar is een studenten zwem- en waterpolovereniging in Rotterdam. 

Rotterdam Studentenstad

Rotterdam biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Rotterdamse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, feestjes, de beste kamers, de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Rotterdam.

Studeren in Rotterdam

Ga jij studeren in Rotterdam? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Rotterdam

Ga je in Rotterdam studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Rotterdam en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Rotterdam

Er zijn heel veel redenen om in Rotterdam te studeren en wonen tijdens je studententijd. Rotterdam is een hele toffe stad waar veel gebeurt.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Rotterdam

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Rotterdam Studentenstad.

Gezondheidszorg in Rotterdam

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Rotterdam staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.