U bent hier

Gemeente Rotterdam

Bij de gemeente Rotterdam kun je alle zaken regelen die te maken hebben met wonen in Rotterdam. Bij de gemeente Rotterdam kun je je rijbewijs en paspoort aanvragen, maar je ook inschrijven als bewoner van de stad. We hebben de belangrijkste zaken als je gaat wonen en studeren in Rotterdam voor je op een rijtje gezet.

Inschrijven in de gemeente Rotterdam als student

Ga je in Rotterdam wonen tijdens je studententijd? Dan moet je langs bij de gemeente Rotterdam om je in te schrijven als bewoner van de stad. Je kunt terecht bij een van de stadswinkels van de gemeente Rotterdam. Je hebt het volgende nodig om je inschrijving compleet te maken:

  • Een geldig identiteitsbewijs. Is je identiteitsbewijs verlopen? Een nieuw identiteitsbewijs of paspoort vraag je ook makkelijk aan via de gemeente.
  • Een ondertekend huurcontract
  • Een getekende verklaring van de hoofd- / verhuurder
  • Bij antikraak: een getekende gebruikersovereenkomst

Voor het aanvragen en wijzigen van sommige gemeente producten heb je geen afspraak nodig. Kijk op de website van Rotterdam voor welke producten je wel- of geen afspraak hoeft te maken. Hoef je geen afspraak te maken? Dan kun je eenvoudig wijzigingen online doorgeven via mijn loket.

Belangrijk als je gaat verhuizen binnen of naar de gemeente Rotterdam

Het is belangrijk dat je je verhuizing op tijd regelt. Ben je te laat met het doorgeven van je verhuizing? Dan heeft dit gevolgen voor het terugbetalen van (huur) toeslagen, parkeervergunning, maar ook voor je studiefinanciering bij DUO. Je moet dan mogelijk een deel van de ontvangen toeslagen terug betalen. Ga je ergens anders studeren en verhuis je naar een andere gemeente? Dan hoef je alleen je verhuizing door te geven aan je nieuwe gemeente. Je nieuwe gemeente zorgt ervoor dat je uitgeschreven wordt bij je oude woonplaats.

Melding maken bij de Rotterdamse gemeente

De gemeente Rotterdam stelt het op prijs als je helpt om de kwaliteit van de gemeente hoog te houden. Heb je een kapotte lantarenpaal, vuil op straat, schuine verkeerspalen of een gat in de weg gezien? Of heb je een compliment over de gemeente? Meld dit dan bij de gemeente Rotterdam via het reactieformulier. Je melding wordt dan zo snel mogelijk in behandeling genomen.

Meedenken, iets voor jou?

Ben je ondernemend en wil je meedenken over initiatieven in de gemeente Rotterdam? Rotterdam stimuleert de samenwerking van ambtenaren, ondernemers, partners en bewoners. Ervaring opdoen in je studententijd is altijd een goed idee. Op de website van de gemeente Rotterdam kun je zien hoe je mee kan denken.

De gemeente Rotterdam bezoeken

Rotterdam bestaat uit verschillende deelgemeenten. Kijk op de website van Rotterdam  bij welke deelgemeente jij je gemeentezaken moet regelen. Het is het makkelijkste als je van tevoren een afspraak maakt. Je kunt online gemakkelijk een afspraak maken via de website van de gemeente Rotterdam. Houd je digi D bij de hand als je een afspraak wilt maken, deze heb je nodig bij het online loket. 

Heb je meer vragen aan de gemeente Rotterdam? Dan kun je altijd langsgaan of even bellen!

Contactgegevens gemeente Rotterdam

Het telefoonnummer van de gemeente Rotterdam is: 14 010. Bel je uit het buitenland? Dan kun je bellen op: +31 10 2671625. De gemeente is bereikbaar op maandag tot en met vrijdag van 08.00 - 20.00 uur en zaterdag van 9.00 uur tot 17.00 uur.

Tip: makkelijk: je kunt de gemeente Rotterdam ook met een korte vraag via social media bereiken. Stel je vraag via Twitter of Facebook en je krijgt zo snel mogelijk antwoord op je vraag.

Tip: regel ook gemakkelijk je gemeentelijke belasting online.

Adres gemeente Rotterdam

Wil je langskomen bij de gemeente Rotterdam? Kijk dan goed bij welke gemeente kantoor je een afspraak moet maken.

Voor meer informatie kun je terecht op de website van de gemeente Rotterdam.

 

Lees ook

house
Abonneren op