U bent hier

Wonen in Rotterdam

 Ga je studeren in Rotterdam? Dan is het wel zo leuk om er ook op kamers te gaan. Als je in Rotterdam woont, leer je veel meer mensen kennen!

Kamers in Rotterdam

We hebben het grootste aanbod aan kamers, studio's, appartementen en studentenhuizen in Rotterdam voor je verzameld. Op zoek naar een kamer in het centrum van Rotterdam? Bekijk hier voor alle Rotterdamse studentenkamers.

Kamer verhuren

Wil je (tijdelijk) je kamer verhuren, omdat je een half jaar gaat reizen of stage in het buitenland gaat lopen? Dat kan! We hebben op een rij gezet hoe je makkelijk en snel je kamer kan verhuren. En: waar let je op als je je kamer verhuurt?

Antikraak wonen in Rotterdam

Antikraak wonen in Rotterdam kan aantrekkelijk zijn in je studententijd. Antikraak betekent goedkoop wonen in de stad op verschillende - vaak unieke - locaties. Zo leer je Rotterdam snel kennen! Flexibiliteit is wel gewenst. Waarom?

Zoektips voor een kamer in Rotterdam

Wil je een kamer of andere woonruimte huren in Rotterdam? Soms moet je even geduld hebben. Gelukkig zijn er (online) veel mogelijkheden om een kamer in Rotterdam te zoeken en vinden. We zetten de beste tips voor je op een rij.

Woonruimte in Rotterdam

Voor je op kamers gaat in Rotterdam is het goed om uit te zoeken welke woonmogelijkheden er zijn. Ga je kopen of huren in Rotterdam? Wil je met andere studenten wonen of liever alleen? Alles over wonen in Rotterdam vind je hier.

Gemeente Rotterdam

Het aanvragen van een rijbewijs, een paspoort en het inschrijven als inwoner gebeurt bij de gemeente. Een overzicht waar je moet zijn, wat je mee moet nemen en waarvoor je bij de gemeente terecht kan.

Wat is hospiteren en hoe werkt het?

Als er een kamer vrijkomt in een studentenhuis, organiseren de bewoners vaak een hospiteeravond. Wat is dat precies en hoe bereid je je zo goed mogelijk voor?

Nieuwste kamers in Rotterdam