U bent hier

Wonen in Rotterdam

Er zijn heel veel redenen om in Rotterdam te studeren en wonen tijdens je studententijd. Rotterdam is een hele toffe stad waar veel gebeurt. Er zijn leuke restaurants, uitgaansplekken, culturele activiteiten en prachtige architectuur. Ook heeft de stad veel te bieden aan studenten. Zo zijn er volop studiemogelijkheden en studentenverenigingen waar je lid van kunt worden. Veel studenten gaan daarom ook op kamers in Rotterdam. Wil of ga jij ook in rotterdam wonen? Je vindt hieronder alle belangrijke informatie over wonen in Rotterdam! 

Tip: wil je op de hoogte blijven van het laatste kameraanbod in Rotterdam? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief!

Kamers in Rotterdam

Op zoek naar een kamer in Rotterdam? We hebben hier de nieuwste kamers, studio's, appartementen en studentenhuizen in Rotterdam voor je verzameld!

Kamer verhuren

Wil jij (tijdelijk) jouw kamer verhuren? We hebben op een rij gezet hoe je makkelijk en snel je kamer onderverhuurt en waar je op moet letten!

Antikraak wonen in Rotterdam

Antikraak wonen in Rotterdam kan aantrekkelijk zijn in je studententijd. Antikraak betekent goedkoop wonen in de stad op verschillende - vaak unieke - locaties. Zo leer je Rotterdam snel kennen! Flexibiliteit is wel gewenst. Waarom?

Zoektips voor een kamer in Rotterdam

Wil je een kamer of andere woonruimte huren in Rotterdam? Soms moet je even geduld hebben. Gelukkig zijn er (online) veel mogelijkheden om een kamer in Rotterdam te zoeken en vinden. We zetten de beste tips voor je op een rij.

Woonruimte in Rotterdam

Voor je op kamers gaat in Rotterdam is het goed om uit te zoeken welke woonmogelijkheden er zijn. Ga je kopen of huren in Rotterdam? Wil je met andere studenten wonen of liever alleen? Alles over wonen in Rotterdam vind je hier.

Gemeente Rotterdam

Het aanvragen van een rijbewijs, een paspoort en het inschrijven als inwoner gebeurt bij de gemeente. Een overzicht waar je moet zijn, wat je mee moet nemen en waarvoor je bij de gemeente terecht kan.

Wat is hospiteren en hoe werkt het?

Als er een kamer vrijkomt in een studentenhuis, organiseren de bewoners vaak een hospiteeravond. Wat is dat precies en hoe bereid je je zo goed mogelijk voor?

Nieuwste kamers in Rotterdam