U bent hier

Ontdek Rotterdam: top 5 culturele hotspots

Heb je vrije tijd over? Een drankje bij De Beurs is natuurlijk gezellig, maar soms ben je toe aan iets anders. Kom uit je comfort zone en ontdek Rotterdam eens op een andere manier. Heb je de toeristische highlights van Rotterdam al gezien? Onze tips die je echt afgevinkt moet hebben:

  • Ontdek de verborgen juweeltjes van Rotterdam op straat. De Street-art tour  leidt je door het centrum van Rotterdam langs muurschilderingen van diverse artiesten. Leer op deze manier de cultuur van de stad kennen, vanuit de visie van lokale kunstenaars. Een echte aanrader en overigens ook een fijne tour voor mooie instagram foto's.
  • Heb je een writersblock voor je paper of scriptie? Prikkel je hersenen eens creatief en slenter een dag rond in de Witte de With straat. Laat je cultureel, artistiek of muzikaal verleiden in de kunstgalerie van Eijck,  een muziel- of toneelvoorstelling in LantarenVenster of een goed stuk in het RoTheater. Gegarandeerd dat je daarna weer voldoende motivatie en inspiratie hebt.
  • Zin om een dagje rustig aan te doen? Wandel dan een middagje onder de Hofbogen. Dit voormalig spoorviaduct is omgedoopt tot retail & design walhalla. Straatkunst gecombineerd met hippe winkeltjes en restaurants maken deze bogen tot een cultuur hotspot in Rotterdam. Tip: stop vooral even voor een muffin bij Urban Bakery.
  • Ben je toch in de buurt van de Witte de Withstraat? Loop dan even naar het Museumpark. Het museumpark, de 'Kunst-As' biedt ruimte voor zes verschillende musea: van fotografie tentoonstellingen bij de Kunsthal tot fantasierijke kunst in het Chabot museum.
  • Wijk van het centrum eens uit naar Schieblock. Hier vindt je een afspiegeling van de creativiteit van Rotterdam De studio's op dit terrein zijn bedoelt als creatieve broedplek voor architecten, illustratoren en journalisten. De publieke ruimtes op Schieblock zijn bedoelt voor ontmoeting en interactie. Ook hier kan je niet anders dan creatief geprikkeld naar buiten lopen.

Ps. Bezoek ook eens het International Film Festival Rotterdam. Veel origineler en unieker dan een standaard film in de bios. Tijdens het IFFR worden de nieuwste speelfilms en korte films gedraaid. Overigens ook altijd garantie voor een goed feestje en om een leuke BN-er tegen het lijf te lopen.

Heb je de culturele highlights afgevinkt? Lees dan ook onze pagina over alle leuke barretjes en restaurants in Rotterdam

Lees ook

ice
Abonneren op