U bent hier

Rotterdamsche Vrouwelijke Studenten Vereeniging

De Rotterdamsche Vrouwelijke Studenten Vereeniging is een ongemengde studentengezelligheidsvereniging, met maar liefst 400 leden. De leden zijn, zoals de naam al zegt, uitsluitend vrouwelijke studenten die allemaal studeren aan het HBO of de Universiteit.

Commissies, huizen, jaarclubs

De Vereeniging bindt de leden met elkaar. Door het zitting nemen in commissies, het wonen in huizen en het vormen van jaarclubs ontwikkelen de leden zich op sociaal en organisatorisch niveau. De sociëteit vormt de thuishaven voor de RVSV’sters.

Kom gerust een keer langs om te zien hoe het er op een ongemengde vereniging aan toe gaat!

Activiteiten RVSV

De Rotterdamsche Vrouwelijke Studenten Vereeniging heeft vele terugkerende activiteiten. Zo wordt er elke maand dispuutseten georganiseerd, is er de mogelijkheid om twee keer per week op de sociëteit te eten en is er elke donderdag een gemengde borrel met de mannen van het Rotterdamsch Studenten Corps. Daarnaast vindt er bijvoorbeeld ieder jaar in November het Acco-feest plaats; een feest waar je verkleed samen met je date naar toe gaat. En in februari vindt het Dies Gala plaats; een groot feest op een externe locatie.

Maatschappelijk betrokken

Ook draagt hun vereniging, samen met het Rotterdamsch Studenten Corps, maatschappelijk haar steentje bij met Stichting BeSt (Betrokken Student). Deze stichting zet zich in voor de stad Rotterdam en haar inwoners.

Door middel van de juiste combinatie tussen de mores en tradities enerzijds en de wensen van de hedendaagse Rotterdamse studentes anderzijds, biedt de R.V.S.V. haar leden alle mogelijkheden om van hun studententijd ook daadwerkelijk dé tijd van hun leven te maken.

Twijfel je nog of een studentenvereniging iets voor jou is? Lees hier alle voor- en nadelen van lid worden bij een vereniging!

Contact Rotterdamsche Vrouwelijke Studenten Vereeniging

Willem Ruyslaan 131
3061 TT Rotterdam

bestuur@rvsv.nl
rvsv.nl

Lees ook

Introductie in Rotterdam
Abonneren op