U bent hier

Rotterdamsch Studenten Gezelschap

Het Rotterdamsch Studenten Gezelschap (RSG) is een gemengde studentenvereniging met ruim 450 leden, studerend aan de hogeschool of universiteit. Het RSG is opgericht in 1921, waarmee zij al bijna een eeuw lang het studentenleven van menig student compleet maakt! In sociëteit Asker V hangt er een gezellige sfeer en is er altjd wat te doen. De vele tradities in combinatie met alle verschillende mogelijkheden om je lidmaatschap zelf in te vullen hoe jij wil, zullen jouw studententijd onvergetelijk maken!

Lid worden

Gedurende de zomerperiode kun jij je inschrijven bij het RSG, waarna je lidmaatschap begint met een fantastische Kennismakingstijd (KMT). Dit is géén ontgroening, maar juist een leuke week waarin je je mede-eerstejaars, de ouderejaars die meegaan op KMT en natuurlijk de Vereniging goed leert kennen. Na de KMT vorm je een jaarclub: een groep van jaargenoten waarmee je samen zult borrelen, eten, feesten, studeren en unieke momenten mee zal beleven, zowel binnen als buiten de Vereniging.

Jouw studententijd, jouw keuzes

Het RSG kent weinig verplichtingen, maar des te meer kansen. Zo kun je in je eerste jaar al actief worden in één van de 33 commissies die het RSG rijk is. Hier kun je je CV verrijken door de gaafste evenementen te organiseren, maatschappelijk te betrokken zijn of de mooiste biertjes te tappen. Naast jaarclubs en commissies kent het RSG ook disputen waar je als eerstejaars kunt toetreden. Door middel van disputen en commissies ontstaan er ook hechte vriendschappen met ouderejaars. Hierdoor voel je je binnen de kortste keren thuis op de Vereniging en ben je helemaal klaar voor de mooiste tijd van je leven!

Open feesten

Ieder jaar wordt het Nachtblind Festival georganiseerd: een tweedaags festival met een line-up vol grote namen die de zaal helemaal op zijn kop zetten. Ook worden er door het jaar heen verschillende open feesten georganiseerd, waar iedere student welkom is. Houd hiervoor onze website en Facebookpagina in de gaten!

Twijfel je nog of een studentenvereniging iets voor jou is? Lees hier alle voor- en nadelen van lid worden bij een vereniging!

Contact

Socïeteit Asker V
Haringvliet 94
3011 TH Rotterdam
010 4118316

facebook.com/hetrsg
info@hetrsg.nl
hetrsg.nl

Lees ook

Introductie in Rotterdam
Abonneren op