U bent hier

Rotterdam Studenten Corps

Met een leeftijd van bijna 100 jaar, ruim 750 mannelijke leden, 16 onderverenigingen en 60 corpshuizen is het Rotterdamsch Studenten Corps de oudste en meest toonaangevende studentenvereniging van Rotterdam. Het RSC bezit een rijke en ongemengde traditie. Met het bestaan van jaarclubs, disputen en gezelschappen ontstaan 'vriendschappen voor het leven' als vanzelfsprekend. Hoe hecht de banden tussen leden kunnen zijn blijkt wel uit het bestaan van meerdere 'borrelkringen' voor oud-leden over de gehele wereld.

Borrelavonden RSC

De borrelavonden door de week zijn belangrijke pijlers van ons bruisende verenigingsleven, maar op onze Sociëteit wordt niet alléén geborreld. Onze Sociëteit 'Hermes' is het centrale punt voor vrijwel alle activiteiten van het RSC.

16 onderverenigingen

Zo kun je je als Corpslid aansluiten bij elk van de 16 onderverenigingen, die actief zijn op het gebied van bijvoorbeeld hockey, roeien, rugby, voetbal, paardrijden, schieten, cricket, zeilen, tennis, ijshockey, golf, toneel en muziek (met onder andere onze eigen Hermes House Band). In ons gebouw bevindt zich ook onze eigen discotheek 'Bikini', deze is twee dagen per week geopend. Bikini is op vertoon van collegekaart en identiteitskaart voor iedere student (m/v) toegankelijk.

Feesten en evenementen

Elk jaar organiseert het RSC ook verschillende grote feesten en evenementen buiten de vereniging. Zoals het Koninginnedag Festival, het Unlimited Festival voor minder validen, de Philips Innovation Awards en de Rotterdamsche Sint Nicolaas Intocht. Tevens organiseert het RSC verschillende kleinere activiteiten voor de stad Rotterdam, zoals bijv. Christmas in Kralingen, de Feyenoordkinderdag en de collecte voor Stichting BeSt.

Doe organisatorische ervaring op bij het RSC

Naast de bron van gezelligheid is het RSC ook de plek bij uitstek om de nodige organisatorische ervaring op te doen. Door zitting te nemen in een van de vele commissies kun je jezelf op tal van terreinen ontplooien en kwaliteiten ontwikkelen, die je 'later' goed van pas kunnen komen. Maar bovenal is het RSC de studentengezelligheidsvereniging, waar gedurende bijna 100 jaar duizenden studenten een fantastische studententijd hebben beleefd.

Contact Rotterdamsch Studenten Corps

Robert Baeldestraat 55
3061 TH Rotterdam

info@hetrsc.nl
www.hetrsc.nl

Lees ook

studeren vascobelo rotterdam
studeren students study
Abonneren op