U bent hier

Laurentius

In 1914 werd de Roomsch Katholieke Studenten Vereniging Sint Laurentius opgericht met als zinspreuk: “In het licht wordt alles duidelijk”.  Tegenwoordig is Laurentius één van de grootste en bekendste gezelligheidsverenigingen van Rotterdam.

Sociëteit in hartje Kralingen

Sociëteit Huesca is het gebouw van Laurentius. Deze sociëteit ligt in het hartje van Kralingen en is de plek waar de meeste activiteiten van Laurentius zich afspelen. Het is een echt historisch pand waar je goedkoop kan eten en drinken. Daarnaast kun je biljarten of naar hun eigen discotheek (De Beneden Eend).

Veel verenigingshuizen bij Laurentius

Laurentius heeft ook vele verenigingshuizen beschikbaar. In zo’n verenigingshuis wonen tussen de 4 en 12 studenten. De meeste huizen zijn gelegen in het gezellige Kralingen en er komen regelmatig kamers vrij. De verenigingen biedt daarnaast ook verschillende sportmogelijkheden. Hierbij kun je vooral denken aan de verschillende hockeyteams, de voetbal team, aan roeien of je kunt samen met een grote groep Laurentianen op wintersport.

Borrels, feesten en andere activiteiten

Als jij bij Laurentius gaat kun je elke maandag en dinsdag gezellig borrelen om vervolgens donderdag los te gaan op de dansvloer bij de vereniging! Jaarlijks heeft Laurentius ook twee grote bekende evenementen: Goudkoorts en het Gala. Tijdens de Goudkoorts gaan alle leden verkleedt en is de sociëteit in goud gehuld. Ook bekende artiesten maken altijd deel uit van het programma (bekijk de aftermovie via de bovenstaande Youtube video). Het gala wordt gevierd ter ere van de verjaardag. Leden gaan hier in galakleding lekker eten om vervolgens de hele nacht te feesten.

Contact Laurentius

Infirmeriestraat 6-8
3063 EP Rotterdam

bestuur@laurentius.nl
www.laurentius.nl

Lees ook

studeren vascobelo rotterdam
studeren students study
Abonneren op