U bent hier

Gezelligheidsverenigingen in Rotterdam

Studenten gezelligheidsverenigingen zijn studentenverenigingen die niet speciaal gericht zijn op een bepaalde sport, religie of sociaal doel, maar vooral op samen activiteiten organiseren en genieten van je studententijd.

Bij gezelligheidsverenigingen is het absoluut niet het doel om alleen maar te drinken en te feesten, maar juist ook om jezelf te ontwikkelen, om elkaar te stimuleren om een studie te halen. In Rotterdam vind je de onderstaande gezelligheidsverenigingen.

Studentenvereniging Cognatio

L.S.V. Cognatio is de landelijke studentenvereniging voor studenten van Hogeschool Tio met meer dan 600 actieve leden in vijf verschillende steden.

SSR-Rotterdam

Studenten gezelligheidsvereniging S.S.R. is met 850 leden de op één na grootste gemengde studentenvereniging van Rotterdam. Lidmaatschap betekent bij ons veel gezelligheid, langdurige vr

Laurentius

In 1914 werd de Roomsch Katholieke Studenten Vereniging Sint Laurentius opgericht. Tegenwoordig is Laurentius één van de grootste en bekendste gezelligheidsverenigingen van Rotterdam.

Rotterdam Studenten Corps

Het Rotterdamsch Studenten Corps is de oudste en meest toonaangevende studentenvereniging van Rotterdam. Met het bestaan van jaarclubs, disputen en gezelschappen ontstaan 'vriendschappen voor het leven' als vanzelfsprekend.