U bent hier

Studentenverenigingen in Rotterdam

Rotterdam is een echte studentenstad, je kunt er niet alleen studeren, maar nog veel meer! Dit blijkt vooral aan het aantal studentenverenigingen die de stad heeft. De verenigingen in Rotterdam zijn erg divers. Je hebt bijvoorbeeld gezelligheidsverenigingen, politieke verenigingen en religieuze verenigingen.
Voor ieder wat wils dus! Er zijn ook genoeg redenen om lid te worden van een studentenvereniging. Er zijn een hoop vooroordelen, maar er blijkt altijd maar weinig van waar te zijn!

Kennis maken met een studentenvereniging

De studentenverenigingen hebben voor alle nieuwe studenten in Rotterdam de Eurekaweek. In deze week kun je alle studentenverenigingen af en krijg je een uitgebreide introductie, zodat je zelf kan kiezen welke vereniging het beste bij jou past. 

Onze tips

  1. Ga overal kijken! En praat met de leden en vraag waarom jij wel of niet lid zou moeten worden. Dan kan je altijd nog kijken of het iets voor jou is! Dus oordeel niet voordat je het hebt gezien.
  2. Als je niet alleen wilt gaan, neem dan een vriend(in) of klasgenoot mee
  3. Wil je meer informatie over een vereniging, stuur het bestuur van de vereniging een mail met je vraag! 

Gezelligheidsverenigingen in Rotterdam

Studenten gezelligheidsverenigingen zijn studentenverenigingen die niet speciaal gericht zijn op een bepaalde sport, religie of sociaal doel, maar vooral op samen activiteiten organiseren en genieten van je studententijd.

Sportverenigingen in Rotterdam

Een vereniging waar je sport en de gezelligheid van een studentenvereniging kunt combineren is altijd leuk tijdens je studententijd. Rotterdam biedt een groot aanbod van studentensportverenigingen. Van roeien tot tennis en zeilen. Voor elke student is er wel een sport te vinden!

Overige studentenverenigingen in Rotterdam

Naast gezelligheids-, sport- en religieuze verenigingen zijn er nog een hoop andere verenigingen in Rotterdam. Van internationale verenigingen tot studentenverenigingen met een culturele inslag