U bent hier

Studentenverenigingen in Rotterdam

Rotterdam is een echte studentenstad, want naast het studeren aan de hogeschool of universiteit is er nog veel meer te doen! Zo zijn er een heleboel studentenverenigingen waar je lid van kan worden. De verenigingen in Rotterdam zijn erg divers. Er zijn bijvoorbeeld gezelligheidsverenigingen, politieke verenigingen en religieuze verenigingen. Bij de ene vereniging heb je veel verplichtingen en een ontgroening, bij de ander juist niet. Er is dus voor elke student een leuke vereniging in Rotterdam. Weet je nog niet of je lid wil worden? Wij hebben alle voor- en nadelen van lid worden bij een vereniging op een rijtje gezet!

Kennis maken met Rotterdamse studentenverenigingen

Voor alle nieuwe studenten in Rotterdam is er elk jaar een introductieperiode: de Eurekaweek. Tijdens deze week organiseren alle studentenverenigingen evenementen en open feesten. Ga bij zoveel mogelijk verengingen langs, praat met leden en als je nog vragen hebt, kan je het bestuur altijd een mailtje sturen. Je weet dan snel genoeg of er een vereniging voor jou bij zit!

Wil je niks missen van de studentenverenigingen in Rotterdam?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Gezelligheidsverenigingen in Rotterdam

Studenten gezelligheidsverenigingen zijn studentenverenigingen waar gezelligheid voorop staat. De leden organiseren samen activiteiten en genieten van hun studententijd.

Sportverenigingen in Rotterdam

Bij een studentensportvereniging combineer je sport met de gezelligheid van een studentenvereniging. Zo blijf je tijdens je studententijd fit en leer je nieuwe mensen kennen!

Studieverenigingen in Rotterdam

Hier vind je een overzicht van alle studieverenigingen uit Rotterdam Studentenstad. Een studievereniging is iets anders dan een studentenvereniging. Een studievereniging is verbonden aan een specifieke studie.

Overige studentenverenigingen in Rotterdam

Naast gezelligheidsverenigingen, sportverenigingen en religieuze verenigingen zijn er nog veel meer studentenverenigingen in Rotterdam. Van politieke verenigingen tot culturele studentenverenigingen!