← Terug naar overzicht

Hier vind je de leukste woonwinkels in Rotterdam!

Wanneer je voor het eerst uit huis gaat, dan heb je veel nieuwe spullen nodig. Je nieuwe studentenkamer inrichten is leuk, maar vaak ook een flinke klus! Wij helpen je alvast een handje door de leukste woonwinkels in Rotterdam op een rijtje te zetten.

CASA

Midden in het centrum van Rotterdam zit de CASA. Bij deze woonwinkel op de Hoogstraat koop je woonaccessoires en kleine meubels. CASA verkoopt items in verschillende prijsklassen en past hierdoor goed binnen een studentenbudget. Naast spullen voor in je studentenkamer kun je hier ook terecht voor keukengerei of buitenartikelen voor je tuin of balkon. De woonzaak heeft ook een vestiging in het Alexandrium in Rotterdam Oost.

Het Goed

Ga langs bij één van de winkels van Het Goed als je je studentenkamer duurzaam én goedkoop wilt inrichten. Dit is een tweedehands winkel met vestigingen door het hele land. In Rotterdam vind je Het Goed in het centrum, Charlois en Hoogvliet. Je koopt hier van alles: van meubels tot huishoudelijke apparaten en van woonaccessoires tot kleding. Heb je zelf nog spullen over die nog een tweede ronde mee kunnen? Dan kun je die inleveren in de winkel.

KEET

KEET is een conceptstore in het centrum van Rotterdam. Deze unieke winkel helpt webshops en kleine of beginnende ondernemers door hen een fysiek verkoopplatform aan te bieden. Hierdoor is de winkel een mix van allerlei verschillende producten en merken. Het assortiment wisselt regelmatig en is lekker uitgebreid. De producten zijn in de winkel, maar ook in de webshop van KEET te koop.

Woonstore

Bij de Woonstore aan de Lylantse Baan in Capelle vind je alle meubels die je nodig hebt. Deze winkel verkoopt grote meubels zoals banken en tafels, maar ook kleinere meubelstukken en woonaccessoires. In de zaak vind je veel shop-in-shops van verschillende merken. Omdat er veel designmeubelen worden verkocht, ligt de prijs soms wel wat hoger. Maar je krijgt zeker waar voor je geld! 

Van Binnen

Op de Mariniersweg in het centrum van Rotterdam zit Van Binnen. Deze winkel is helemaal duurzaam en verkoopt veel natuurlijke producten. Alles wat je hier koopt is bovendien fairtrade. De winkel heeft een breed assortiment aan producten en merken. Van Binnen laat daarnaast ook nog eens zien dat duurzaam niet per se duur hoeft te zijn.

Nieuwe Hoop

Een andere manier om duurzaam je kamer in te richten, is tweedehands shoppen. Naast Het Goed zijn er nog veel andere kringloopwinkels in Rotterdam, zoals de Nieuwe Hoop in Kralingen. Net als bij Het Goed kun je hier spullen kopen én doneren. Je vindt hier voornamelijk de wat kleinere meubels en woonaccessoires. Zeker de student met een kleine portemonnee zit hier goed. Wil je meer tips over hoe je je kamer inricht met een studentenbudget? Lees dan de blog van Dewi over hoe je goedkope meubels scoort.

Dille & Kamille

Natuurlijk mag Dille & Kamille niet ontbreken in dit lijstje. Deze woonwinkel is enorm populair onder studenten. Er zijn veel leuke spullen te koop en de winkel zet zich in voor een beter milieu. Op de website van Dille & Kamille vind je bijvoorbeeld tips over recyclen en een plasticvrije keuken. De Dille & Kamille vestiging in Rotterdam zit in de Korte Hoogstraat.

Is jouw kamer helemaal klaar? Lees dan hier tips hoe je jouw kamer netjes houdt

Meer studentennieuws

wat doen zomervakantie
Abonneren op