← Terug naar overzicht

Tips: beter studeren vanuit huis

Studeren

Vind jij het ook zo moeilijk om je thuis te concentreren? Leren voor tentamens kan best lastig zijn nu we niet naar de bieb kunnen of een andere studieplek. Zeker als je in een studentenhuis woont met allemaal gezellige mensen! Ik heb voor jou een aantal tips hoe je in deze tijd beter kunt studeren, zodat jij straks dat tentamen kunt vlammen!

Studieplek in je kamer

Een goede plek in je kamer is onwijs belangrijk! Je kunt wel de hele dag in bed blijven liggen, maar daar ga je niet bepaald beter van leren. Dus, maak een goede studieplek in je kamer. Denk aan een tafel en een fijne bureaustoel (zodat je geen last krijgt van je rug). Zorg ervoor dat de plek opgeruimd is, zodat je niet afgeleid wordt door rommel. Zet een klein plantje op je bureau. Dit staat gezellig en bevordert de concentratie!

Buiten studeren

Het is weer lente, dus we kunnen naar buiten! Hoe lekker is het om ergens in het zonnetje te studeren? Op een kleedje in het park of op een bankje uit de wind. Het is handig om je tentamenstof te printen, dat leest een stuk makkelijker als je buiten bent. Schaf hiervoor bijvoorbeeld een all in one printer aan. Je kunt hiermee printen, maar ook scannen en kopiëren. Sowieso handig voor je studententijd en het kost helemaal niet zoveel als je denkt! Alleen de inkt is iets prijziger, maar een cartridge hoef je over het algemeen niet heel vaak te vervangen. En misschien kun je de printer wel delen met huisgenoten, dat scheelt weer kosten!

Studiemaatje

Alles is leuker als je het samen doet en dat geldt ook voor studeren! Online of bij iemand thuis, het is fijn om elkaar te kunnen motiveren. Maar het is ook handig als je vragen hebt of casussen wilt bespreken. Door van tevoren met elkaar tijden af te spreken, kun je ook niet meer studieontwijkende dingen bedenken! Pas wel op dat het niet te gezellig wordt ;).

Planning 

Je hebt het waarschijnlijk wel vaker gehoord: plannen is belangrijk. Zonder een planning is het zo verleidelijk om steeds te denken: “Ach, dat doe ik later wel”. En dan kom je er vervolgens achter dat je nog veel te weinig tijd hebt en moet je nachten doorhalen. Niet handig. Bekijk dus (ruim op tijd) de tentamenstof en schat in hoeveel tijd je per onderdeel nodig hebt. Maak op basis hiervan een planning en streep steeds af als je iets gedaan hebt. Het voelt heerlijk om iets weg te kunnen strepen! Maar houd de planning wel realistisch, want het demotiveert juist als je iets niet haalt. Vergeet ook niet om pauzes in te plannen en om af en toe leuke dingen te doen. Vijf uur achter elkaar leren, dat kan niemand! Check hier nog meer tips om te leren plannen.

Succes!

Meer studentennieuws

Sportieve buitenactiviteiten
Abonneren op