← Terug naar overzicht

Thuis internet nodig? Dit zijn je opties

internet regelen

Ben je verhuisd naar een nieuw stekkie of is net jouw internetabonnement afgelopen? Dan is het tijd om snel internet te regelen! Tegenwoordig kunnen we bijna niet meer zonder: online colleges en tentamens, webshoppen en een seriemarathons. Zeker als student is het handig om snel internet te hebben. Maar hoe regel je dit, wat heb je nodig en wat zijn de opties? Ik zet het voor je op een rijtje, zodat je snel (weer) internet in huis hebt!

Wat heb je nodig?

Voordat je op zoek gaat naar een goed internetabonnement, is het handig om te weten wat je nodig hebt. Het is natuurlijk een groot verschil of je alleen af en toe een mailtje stuurt en iets online besteld, of dat je een fanatieke gamer bent. Vooral de snelheid van het internet is hierbij van belang. Toen ik een internetabonnement ging uitzoeken, had ik eigenlijk geen idee wat snel of sloom internet is. Hoeveel mb's per seconde? Geen idee! Eigenlijk is het heel simpel. Het aantal mb/s gaat van 0 tot 100, waarbij 100 mb/s het allersnelst is. Als je tijdens je studententijd vooral internet gebruikt voor de online colleges en een avondje serie kijken, dan is vanaf 40 mb/s wel genoeg. Gebruik je het internet ook om te gamen of download je veel? Dan kun je beter gaan voor een snelheid vanaf 80 mb/s en het beste is dan glasvezel. Dit is een stuk sneller! Je kunt glasvezel internet vergelijken om erachter te komen of het bij jou in de buurt wordt aangeboden en wat de goedkoopste optie is!

De opties

Bij het afsluiten van een internetabonnement kun je verschillende dingen doen. Zeker tijdens je studententijd raad ik je aan om te kijken of je het abonnement met iemand kan delen. Mijn ervaring is dat je prima samen kunt doen met één router. Zeker als je alleen internet gebruikt voor studie en series kijken. Het scheelt je veel geld per maand! In een studentenhuis wordt internet sowieso vaak gedeeld met het huis, dus als je naar een studentenhuis gaat verhuizen: vraag even aan je aanstaande huisgenoten of ze al internet hebben! Maar ook als je in een studio gaat wonen kun je vragen of degene naast je het met je wil delen. Daarnaast kun je ook gaan voor internet via je telefoon. Dit is meestal wel iets slomer en een gedoe. Zo moet je bijvoorbeeld elke keer opnieuw verbinding maken en is het iets trager.  

Welke kies je?

Het slimste is om verschillende abonnementen bij verschillende providers te vergelijken. Zoals eerder genoemd heb je hier websites voor die dit voor jou uitzoeken. Dit scheelt je veel tijd en papierwerk! Let ook op de duur van het abonnement. Kun je ‘m maandelijks opzeggen of zit je er twee jaar aan vast? Als student kun je best een spontaan leventje hebben, dus een flexibel internetabonnement past hier goed bij!

Ben je even het overzicht kwijt van jouw maandelijkse kosten? Dan kun je een begroting maken met al jouw vaste lasten! Zo weet je snel wat je nog over hebt voor leuke dingen!

Meer studentennieuws

Sportieve buitenactiviteiten
Hobby's
Abonneren op