← Terug naar overzicht

Zo kleed je jouw studentenkamer gezellig aan!

Studentenkamer inrichten

Het allerleukste van op jezelf gaan wonen als je het mij vraagt: de kamer inrichten en aankleden! Je kunt kopen wat je leuk vindt, want het is jouw kamer en niemand kan of mag jou tegenhouden. Maar waarmee kun je jouw kamer leuk aankleden? Ik heb een paar leuke dingetjes voor je, lees maar mee.

Verlichting

Zeker in de winter kun je jouw kamer gezellig maken met verlichting. Waarschijnlijk heb je één grote lamp aan het plafond. Die is heel handig als je bijvoorbeeld aan het studeren bent, maar niet echt gezellig als je ’s avonds op de bank zit met een goede film. Ik vind het zelf erg leuk om een paar kleine lampjes neer te zetten, in plaats van één grote. Dus bijvoorbeeld een mooie vloerlamp in een hoek of een tafellamp op een kastje. Doe hierin een peertje die warm licht uitstraalt in plaats van wit licht. Zo maak je het extra gezellig. Of wat dacht je van een lampjesslinger? Zo leuk! 

Vloerkleden

Behalve dat het lekker zacht en warm is, staat een vloerkleed supermooi. Het geeft een knusse uitstraling en maakt je kamer een stuk gezelliger. Een goede aankleding in elke studentenkamer! En het hoeft ook helemaal niet duur te zijn, want je hebt een karpet in verschillende maten en gemaakt van verschillende materialen. Je kunt hiervoor ook eens kijken op een tweedehands site of een kringloopwinkel. Leg het vloerkleed bij je bank. Helemaal leuk! 

Planten

Fan van planten, wie is dat tegenwoordig niet? Luchtzuiverend, mooi en een natuurlijk gevoel in je kamer. Waarom zou je geen planten in je kamer zetten? Misschien vind je jezelf een mega slechte plantenverzorger, maar zelfs daar zijn oplossingen voor. Zo zijn er planten die je bijna nooit water hoeft te geven en waarbij het echt knap is als je ze dood laat gaan. De bekendste twee zijn de cactus en de aloë vera. Deze twee hoeven echt maar één keer per maand water. Easy! Er zijn echt genoeg planten die zelfs studenten niet dood laten gaan!

Lijsten

Je kan je kamer nóg gezelliger maken door lijsten op te hangen. Bijvoorbeeld een lijst met een mooie poster erin of juist kleine lijstjes met foto’s van vrienden, familie en huisdieren. Ik vind het zelf heel leuk om een wereldkaart op te hangen. Daarop kun je een speld prikken op de plekken waar je ooit geweest bent. En waar je nog naartoe wil natuurlijk!

Meer studentennieuws

Abonneren op