← Terug naar overzicht

De beste studeerplekken in Rotterdam tijdens de coronacrisis!

Student in een cafe

Na meer dan drie jaar “studenten ervaring” wil ik jullie graag introduceren aan de beste Rotterdamse studieplekken! Het is logisch dat we tijdens onze studentenleven ons best moeten doen om goede cijfers te halen, en dat doe je door geconcentreerd te studeren. Persoonlijk motiveert een fijne omgeving mij het beste: zo kan ik het langst geconcentreerd studeren. Naast de omgeving, heb je natuurlijk na een lange studeersessie wat rewards nodig, en dan is het heel handig om “toevallig” in een tentje te zitten waar ze ook nog lekkere hapjes en drankjes serveren!

Backyard

Het interieur van Backyard is niet alleen super gezellig en mooi, het is ook nog eens een hele fijne studeerplek vlak bij de Koopgoot. Naast het feit dat je op sommige plekken jouw laptop, tablet of telefoon kan opladen, kun je hier ook hele lekkere bites en andere gerechten bestellen. Nog geen trek? Backyard serveert ook homemade limonades en andere warme dranken!

Heilige Boontjes

Heilige Boontjes heeft twee filialen in Rotterdam: bij Eendrachtsplein en Burgemeester Meineszplein. Deze tent wordt gerund door personen met een crimineel verleden, dit maakt deze hotspot zo bijzonder. Bij Heilige Boontjes krijgen deze personen een opleiding als barista en koffiebrander! Naast het feit dat ze hier heerlijke koffie serveren, kun je hier ook lunch en diner bestellen.

Sajoer Juice Bar & Café

Wil je toch iets meer gezonds eten of drinken? Probeer Sajoer! Hier kun je lekkere verse cold pressed sappen, smoothies en verschillende warme en koude dranken bestellen terwijl je bezig bent met het schrijven van jouw paper. Die vitaminen helpen je zeker weten om geconcentreerd bezig te zijn. Heb je honger? Bij Sajoer kan je ook gezonde all-day-breakfast of zoete snacks bestellen.

Yoghurt Barn

Deze lunchroom op de Oude Binnenweg is Klimaatpositief, hoe goed is dat? Niet alleen kan jij bijdrgen aan een betere klimaat door een bezoekje aan Yoghurt Barn, je kunt hier ook nog eens lekker lunchen! Naast al de yoghurt die ze serveren met super lekkere toppings en sausjes, hebben ze ook nog gebakjes, smoothies, en andere hapjes. Het laatste wat ik zelf heel leuk vind aan Yoghurt Barn is hun interieur, het is hier gewoon gezellig!

Benieuwd naar meer studieplekjes? Lees dan onze blog over andere studeerplekjes in Rotterdam.

Meer studentennieuws

Abonneren op