← Terug naar overzicht

4 tips voor jouw Rotterdamse studentenkamer!

Studentenkamer

Yes, je hebt eindelijk een kamer gevonden in Rotterdam en je kan deze nu helemaal naar jouw smaak inrichten. Studentenkamers zijn over het algemeen niet heel groot, tenzij je geluk hebt natuurlijk. Wij hebben vijf tips voor je om jouw (kleine) studentenkamer in Rotterdam in te richten.

Tip 1: ga de hoogte in

Als jij een kleine studentenkamer moet gaan inrichten dan is mijn eerste tip: ga de hoogte in. Door de hoogte in te gaan bespaar je namelijk veel ruimte op de vloer en kan je meer meubels kwijt in je kamer. Denk bijvoorbeeld aan hoge kasten, een hoogslaper als bed of een hoge tafel met barkrukken. Schaf meubels aan die hoog zijn en niet breed! Hetzelfde geldt voor accessoires. Schaf hanglampen aan in plaats van vloerlampen en kijk eens of je planken kan ophangen in je kamer. Hier kan je ook weer van alles opzetten en opbergen. Heb je ook niet het geluk van een hoge kamer? Schaf dan multifunctionele meubels aan. Denk aan een bed met lades waar je veel opbergruimte in hebt! 

Tip 2: raamdecoratie als eyecatcher

De keuze van je raambekleding is heel belangrijk. Wanneer je al een kleine kamer hebt, vallen vooral je ramen en muren erg op. Investeer daarom in mooie raamdecoratie. Een mooie tip voor in studentenkamers: houten jaloezieën op maat. Deze geven een natuurlijke en warme uitstraling aan je kamer en passen perfect op jouw type raam. Aanrader!

Tip 3: multifunctionele meubels

Eerder noemde ik al de multifunctionele meubels, dit vind ik echt een ware uitvinding. Als je weinig ruimte hebt in je studentenkamer is het namelijk heel fijn als je meubels kan combineren. Schaf bijvoorbeeld één uitschuifbare tafel aan die dient als eettafel, bureau en make-uptafel. Deze kan je vervolgens als je veel visite hebt uitschuiven en als je alleen bent weer terugschuiven. Zo bespaar je weer wat ruimte in je kamer. Ook een hoogslaper aanschaffen is niet een heel gek idee voor een kleine ruimte. Hieronder kan je dan makkelijk een bureau kwijt en zo heb je als het ware een twee-in-één meubel.

Tip 4: gezellige muren

Je kamer moet natuurlijk niet alleen praktisch ingericht worden, maar ook gezellig. Net als raamdecoratie maken muren echt je kamer. Kies voor een gezellig kleurtje op de muren zoals een knalkleur of kies ervoor om één deel van de muur een fel kleurtje te geven. Overleg natuurlijk wel even met je huisbaas of dit mag! Hang vervolgens wat vrolijke schilderijen of lijsten op en maak er wat gezelligs van!

En dan toch nog een kleine laatste tip: houd je studentenkamer mooi schoon! Met deze vijf tips houd je je kamer makkelijk schoon!

Meer studentennieuws

Abonneren op