← Terug naar overzicht

Leven met een studentenbudget in Rotterdam

Studentenbudget

Ben jij net als nieuwe student in Rotterdam gaan wonen? Dan ben jij vast al aan het rekenen hoe je met je bijbaantje (en duo) al die leuke dingen moet gaan betalen: avondjes op het terras, gezellige etentjes en leuke activiteiten in Rotterdam. Ook met een studentenbudget kan jij genieten van je studentenleven. Zo doe je dat!

Goedkope meubels

Je hebt een kamer bemachtigd in Rotterdam, yes! Nu wordt het tijd om deze gaan in te richten… met je studentenbudget. Het is zeker niet onmogelijk om goedkope en ook mooie meubels te scoren voor in jouw kamer. Een bed wil je liever niet tweedehands kopen, maar gelukkig zijn er genoeg mogelijkheden om een goedkoop bed te scoren. Voor meubilair als kasten, tafels en stoelen kan je heel goed terecht bij de kringloopwinkel. Misschien is dit niet je eerste keus om naar toe te gaan, maar als je even goed door alle rommel heen kijkt vind je gegarandeerd iets moois! Vraag ook eens rond bij vrienden, familie of kennissen of zij misschien oude meubels of huishoudelijke apparaten voor je beschikbaar hebben. Als je hier en daar wat meubels vandaan tovert, heb je voor weinig geld toch een mooie ingerichte kamer!

Boodschappen doen

Boodschappen doen als student is net even anders als thuis bij je ouders. Nu moet je beter letten op de prijs en op de houdbaarheidsdatum. Als je niet goed oplet met boodschappen doen, kan het zijn dat je aan het einde van de maand alleen nog maar noedels als avondeten kunt betalen. Maar als je verstandig bent, houd je geld apart voor eten voor de hele maand. Doe ook zoveel mogelijk boodschappen bij de goedkopere supermarkt. Kook veel samen met je huisgenootjes, zo bespaar je een hoop geld en het is ook nog eens gezellig! Ook kun je goedkoop groenten en fruit scoren op de markt. Misschien niet de eerste plek waar je aan zou denken voor je boodschappen, maar zeker eens het proberen waard.

Activiteiten in Rotterdam

Je wilt als student natuurlijk ook nog leuke dingen doen met huisgenootjes, vrienden of nieuwe studiegenoten. Veel plekken in Rotterdam zijn dan ook geschikt om een biertje te drinken, coronaproof dansjes te doen of te relaxen! Dit zijn ze:

  • Tante Nel: voor huisgemaakte snacks, gezellige bediening en lekkere drankjes
  • Bazar Rotterdam: bestel voor nog geen tientje een heerlijke dagschotel
  • Yoghurt Barn: voor een lekkere kop koffie en fijne werkplek
  • De Markthal: voor gezelligheid en verschillende hapjes en drankjes
  • De Euromast opgaan: voor een prachtig uitzicht van Rotterdam
  • Blijdorp bezoeken: voor een dagje dierentuin
  • Restaurant Hamburg: voor de lekkerste hamburgers
  • Café Sijf: voor een lekker biertje

En zo zijn er nog honderd anderen hotspots om je te vermaken in Rotterdam! Zin om er even alleen op uit te gaan? Dit zijn de beste activiteiten om te doen in Rotterdam in je eentje!

Meer studentennieuws

Abonneren op