← Terug naar overzicht

Proost: ontdek deze Rotterdamse biertjes!

Rotterdamse biertjes

Het is eindelijk zomervakantie! Een manier waarop ik het liefst iets vier is met een drankje en een paar van mijn beste vriendinnen. Door de warme dagen kan je je goed afkoelen met een koud biertje. Mijn persoonlijke voorkeur gaat uit naar speciaalbier. Welke? Dat ligt helemaal aan mijn humeur en waar ik op dat moment trek in heb. Gelukkig zijn er ook zo veel om uit te kiezen, maar in dit artikel zal ik specifiek mijn favoriete Rotterdamse (speciaal) biertjes delen!

Kaapse Brouwers

Met 12 verschillende bierflesjes en nog eens 6 experimentele bieren die op kleine hoeveelheden zijn gebrouwen, is de Kaapse Brouwers toch wel een goede brouwerij die the best of ALL worlds heeft! Je kan van deze bieren genieten op verschillende plekken: in de Fenix I loods, waar de bottleshop/bierpub plaatsvindt, maar ook in de Kaapse Maria, wat een mix is van goed eten en hun Kaapse bieren! Weet je nog helemaal niet wat je wilt bestellen? Doe dan eens een bierproeverij in de Kaapse Maria! Vanaf vijf tot en met maximaal twaalf personen kan je uit verschillende proeverijen kiezen, misschien is dit ook een leuk cadeautje om te geven aan een vriend(in)?

Brouwerij Noordt

Brouwerij Noordt wordt gekenmerkt als ‘no-nonsense’-bieren die altijd soepel en doordrinkbaar zijn met eerlijke en soms verassende wat altijd met liefde, passie en overgave is gebrouwen. Wil je deze heerlijke Rotterdamse biertjes proberen? Je kan heel makkelijk via hun website een plekje reserveren in de Taproom of op het terras! Geen zin om de deur uit te gaan? Je kan deze bieren ook online bestellen (TIP: als je 12 flesjes koopt, krijg je een gratis rondleiding in de brouwerij!).

Vet & Lazy

Deze biertjes hebben de leukste namen: van "Je Moeder" tot "Fluffy" en de seizoensbieren, zal er altijd wel eentje tussen zitten die jij lekker vindt! Bij Vet & Lazy kan je ook een proeverij (of een “biersafari”) doen. Vanaf 10 personen krijg je een rondleiding en meer informatie over de producten op een unieke locatie: Blue City. Dit is de plek waar vroeger het zwembad Tropicana was, hoe gaaf is dat? Heb jij al trek gekregen in deze toffe biertjes? Check hier de verkooppunten van Vet & Lazy bier.

De Gele Kanarie

Deze plek staat bekend om zijn gezellige café met eigen bier brouwerij! De Gele Kanarie brouwt haar eigen bier voor de gasten die hier voor een hapje en/of drankje langskomen. Hier kan je DGK Hoppie Blond, DGK Weizen IPA of een DGK Wissel (een bier die per keer verschilt) bestellen terwijl je met jouw vrienden of familie spelletjes speelt. DGK host namelijk wel vaker pubquizzes (zie Facebook) die super gezellig zijn. En het is toch super bijzonder dat je de brouwerij kan zien terwijl je aan het borrelen bent op locatie?!

Wil je liever een online bierproeverij doen? Onze blogger Jan schreef eerder deze maand over de beste opties om een online bierproeverij te organiseren met vrienden of familie!

Meer studentennieuws

Abonneren op