← Terug naar overzicht

5x glutenvrije restaurants in Rotterdam

uiteten

Als je coeliakie hebt of gevoelig bent voor gluten wil je ook kunnen genieten van een gezellig avondje uit eten. Helaas gaat dat vaak gepaard met stress: want wát nou als je gerecht toch met gluten wordt bereid? En met heel veel pech zit je niet veel later thuis met buikpijn op de bank. Niet elk restaurant is even ver wat betreft voedselallergieën. Gelukkig zijn er genoeg glutenvrije restaurants in Rotterdam!

Omdat menukaarten kunnen wisselen, raden wij wel aan om altijd van tevoren het restaurant te bellen en te vertellen dat je glutenvrij moet eten. Geef dit ook altijd aan bij je bestelling in het restaurant!

Alfredo's Taqueria

Is de Mexicaanse keuken jouw favoriet? Dan kan je je geluk niet op bij Alfredo's Taqueria! Hier kun je heerlijk genieten van lekkere gerechten. Geef van tevoren wel aan dat je glutenvrij moet eten. Dan komt het helemaal goed!

Goudsesingel 204, 3011KD, Rotterdam / 010-307 4680.

Little V

Little V is dé plek voor iedere liefhebber van Vietnamees eten. Op de menukaart staat netjes aangegeven welke gerechten gluten bevatten. Je kunt ook aan de bediening vragen welke gerechten aangepast kunnen worden. Erg fijn!

Grotekerkplein 109, 3011GC, Rotterdam / 010-413 1191.

O'Pazzo

Zin in een knapperige pizza? Dan kun je terecht bij het Italiaanse restaurant O'Pazzo. Hier bakken zij een heerlijke glutenvrije pizza voor je! Je kunt ook a la carte bestellen in een ander deel van het restaurant. Let op: in dit gedeelte kun je geen pizza's bestellen!

Mariniersweg 90, 3011NV, Rotterdam / 010-282 7107. 

The Burgerhouse

Om je trek naar sappige hamburgers te stillen, kun je een bezoekje brengen aan The Burgerhouse. Ze hebben hier glutenvrij brood voor je hamburger en ook glutenvrije desserts! Leuke bijkomstigheid: het is erg budgetproof.

Nieuwe Binnenweg 196, 3021KG, Rotterdam / 010-737 0868. 

Pannenkoekenboot

Wil je lekker oer-Hollands pannenkoeken eten? Dat kan bij de Pannenkoekenboot! Zoals de naam al doet vermoeden, is het restaurant gevestigd op een boot in de haven. Speciaal voor mensen met een glutenintolerantie (en lactose-intolerantie!) hebben ze speciaal beslag en bakken ze de pannenkoeken in een aparte pan om kruisbesmetting te voorkomen. Dat klinkt goed!

Parkhaven 13, 3016GM, Rotterdam / 010-436 7295. 

Heb je uit bovenstaande glutenvrije restaurants in Rotterdam een keuze gemaakt? Dan wensen we jou alvast een hele gezellige avond en natuurlijk: eet smakelijk. Wil je na het eten nog op stap in Rotterdam? Lees dan ook waar je elke dag van de week kunt uitgaan in Rotterdam!

Meer studentennieuws

Vrienden die aan het proosten zijn
Abonneren op