← Terug naar overzicht

Het leukste van Rotterdam Studentenstad!

Rotterdam Studentenstad

Ga jij na de zomer in Rotterdam studeren? Dan heb je een goede stad uitgekozen om te genieten van je studententijd! Rotterdam is een gezellige en bruisende stad waar altijd wel wat te doen is. In deze blog lees je wat je moet weten over Rotterdam voordat je er gaat studeren.

Studeren in Rotterdam

Allereerst is het natuurlijk belangrijk dat het goed gaat met je nieuwe studie. Wanneer je net van de middelbare school komt, is studeren een grote verandering. Je hebt ineens meer vrijheid. Je moet daarom zelf goed opletten dat je alles netjes bijhoudt. Het helpt enorm als je vanaf het begin goed je best doet en alle colleges volgt. Ook kunnen deze tips om het studeren makkelijker te maken je op weg helpen. Vergeet daarnaast niet om een goede studieplek uit te zoeken! In de blog van Jelle lees je waar je de beste studieplekken van Rotterdam kunt vinden.

Extracurriculaire mogelijkheden in Rotterdam

Als je naast je studie graag iets extra’s wilt doen, kun je op zoek gaan naar een extracurriculaire activiteit die bij jou past. Dit is leuk om te doen en is bovendien een aanrader voor je CV! Ga bijvoorbeeld vrijwilligerswerk doen via Rotterdammers voor Elkaar. Ook kun je bij de studievereniging van je studie vaak deelnemen aan of helpen bij het organiseren van leerzame activiteiten. Ben je student bij de Erasmus Universiteit? Dan kun je vaak gebruikmaken van het grote aantal cursussen dat ze hier aanbieden.

Uitgaan in Rotterdam

Na al dat studeren en CV builden heb je wel een gezellige stapavond verdiend! De beste uitgaansavonden in Rotterdam zijn donderdag, vrijdag en zaterdag. Neem op een van deze dagen bijvoorbeeld een kijkje bij Superdisco of Bird. Op zaterdagavonden is de underground bar van Thoms ook altijd gezellig. Wil je graag meer van het Rotterdamse nachtleven in één avond? Dan is een kroegentocht ook een optie. Als je doordeweeks of zelfs op een zondagavond zin hebt in een dansje, kun je gelukkig altijd rekenen op de foute hitjes in de Skihut

Lekker eten in Rotterdam

Voordat je gaat stappen heb je een goede bodem nodig. In Rotterdam zijn genoeg restaurantjes te vinden die jou hierbij kunnen helpen. Om je studentenportemonnee niet al te veel te belasten, kun je eens kijken bij deze goedkope restaurants in Rotterdam. Daarnaast zijn er natuurlijk ook een aantal goede vega(n) restaurants in de stad te vinden.

Leuke activiteiten in Rotterdam

Overdag is er ook veel te doen in Rotterdam. Zo zijn er veel verschillende musea, waar je als student vaak korting krijgt. Ga bijvoorbeeld het museumpark, waar je onder anderen de Kunsthal vindt. Check snel een van mijn eerdere blogs voor meer van dit soort culturele uitstapjes in Rotterdam.

Meer studentennieuws

Abonneren op