← Terug naar overzicht

Zomervakantie 2020: staycation in Rotterdam

staycation rotterdam

De zomervakantie doorbrengen in een ver, warm land, zit er de komende tijd helaas niet in. Het is de bedoeling dat je je deze zomer aan de richtlijnen van het RIVM houdt. Dit betekent echter niet dat je de hele zomer op de bank moet zitten! In deze blog lees je wat je kunt doen tijdens je staycation in Rotterdam.

Musea bezoeken

Omdat we nog steeds niet van het coronavirus af zijn, is het geen aanrader om de héle vakantie vol te plannen met activiteiten buiten de deur. Maar af en toe de deur uitgaan mag inmiddels wel weer en is bovendien goed voor je mentale gezondheid. Een van de activiteiten die weer is toegestaan, is het bezoeken van een museum. Sinds 1 juni hebben verschillende musea in Rotterdam hun deuren weer geopend voor bezoekers. Dus als het een dagje wat minder lekker weer is, kun je je hier prima vermaken. Bekijk van tevoren wel even de website van het museum om te checken welke coronamaatregelen er zijn genomen.

Een dagje naar het park

Bij lekker weer kun je de dagen van de staycation doorkomen door in het park te chillen. Zoek een rustig plekje uit, neem wat lekkere hapjes, een boek of je huisgenoot mee en geniet van het zonnetje! In de blog van Marcella lees je waar je de leukste parken van Rotterdam vindt.

Fiets- en wandeltochtjes maken

Ben jij liever wat actiever als het lekker weer is. Dan kun je ook lekker door Rotterdam wandelen of fietsen. Voor leuke wandelroutes kun je mijn blog over Rotterdamse hardlooproutes checken. Als je op zoek bent naar een fijne fietsroute, is de website van Fietsnetwerk een aanrader. Hier kun je ook afstaplocaties inplannen, zodat je leuke Rotterdamse bezienswaardigheden of spots met een mooi uitzicht eens wat beter kunt bekijken.

Spelletjesavond

Regenachtige dagen komen helaas ieder jaar wel voor in de Nederlandse zomer. Gelukkig kun je je binnen ook prima vermaken. Organiseer bijvoorbeeld een spelletjesavond met je huisgenoten. Of speel online spelletjes met je vrienden en familie die je door de coronamaatregelen even niet kunt zien.

Meer studentennieuws

zomerse recepten
Flatlay van een feesttafel met versieringen
Abonneren op