← Terug naar overzicht

Eurekaweek 2020: zo ziet de introductie in Rotterdam er dit jaar uit!

Introductie in Rotterdam

Door het coronavirus mogen er tot september 2020 geen evenementen georganiseerd worden. Begin jij na de zomer met een nieuwe studie? Dan heeft deze maatregel helaas ook invloed op jouw introductieperiode. Gelukkig wordt er hard gewerkt om alle nieuwe studenten toch een onvergetelijke studiestart te geven. In deze blog lees je wat je dit jaar kunt verwachten van de introductie in Rotterdam.

Introductie in Rotterdam

De introductieperiode in Rotterdam heet de Eurekaweek. Normaal gesproken is dit een week vol feesten, grote evenementen en gezelligheid. De introductie is er namelijk voor bedoeld dat nieuwe studenten de stad, de universiteit en elkaar leren kennen. Door het coronavirus kunnen de feestjes en grote evenementen helaas niet doorgaan, maar er is gelukkig nog wel ruimte voor gezelligheid!

Blended Eurekaweek 2020

Dit jaar is de Eurekaweek natuurlijk anders dan normaal. De organisatie heeft er hard aan gewerkt om alle richtlijnen van het RIVM te kunnen volgen tijdens introductie. Dit betekent dat er helaas geen grote feesten in volle kroegen zullen zijn. Maar je hoeft je niet te vervelen! Er worden namelijk meer dan genoeg online én offline activiteiten georganiseerd.

Programma 

De Eurekaweek 2020 vindt plaats van maandag 17 tot en met donderdag 20 augustus. De eerste drie dagen zijn offline, ofwel fysiek in Rotterdam. Er wordt dan gewerkt met kleine groepjes en tijdsloten. Zodoende kom je niet met veel mensen in contact. Er worden op allerlei verschillende locaties in de stad activiteiten georganiseerd waar jij met je groepje langsgaat. Het programma duurt iedere dag van 11:00 uur tot 23:00 uur. Woon je niet in Rotterdam en kun je niet makkelijk heen en weer reizen? Dan zijn er verschillende opties om (zo coronaproof mogelijk) in Rotterdam te blijven slapen tijdens de Eurekaweek. Op de vierde dag kun je online meedoen aan allerlei workshops, spelletjes en informatiebijeenkomsten.

Tickets

Op de website van de Erasmus Universiteit kun je tickets voor de Eurekaweek kopen. Als je mee wilt doen aan alle activiteiten, kun je een EURly Bird Ticket kopen voor €44,99. Een RegulEUR Bird Ticket kost €49,99. Ga je liever alleen voor de online activiteiten? Dan kost je ticket slechts €19,99.

Uiteraard is de introductie afhankelijk van het verloop van het coronavirus. Houd daarom de Instagrampagina van de Eurekaweek goed in de gaten voor alle updates.

Benieuwd naar hoe de ontgroening er tijdens de coronamaatregelen uit gaat zien? Je leest er meer over in onze blog over de ontgroening 2020!

Meer studentennieuws

zomerse recepten
Flatlay van een feesttafel met versieringen
Abonneren op