← Terug naar overzicht

Plekjes in Rotterdam waar je tot rust kan komen

rust in Rotterdam

Het kan af en toe wat overweldigend zijn om hele dagen thuis te zitten. En het zal nog lastiger zijn als je geen tuin, balkon of andere kamer naast je slaapkamer hebt waar je kan relaxen. Gelukkig hebben wij nu wel de luxe om nog naar buiten te mogen, maar alleen als je natuurlijk de 1,5m afstand houdt! Als jij je bijvoorbeeld (mentaal) opgesloten voelt, is het een heel goed idee om even naar buiten te gaan, maar waar in Rotterdam kan je heen? In deze blog zal ik je een paar van mijn favoriete plekken in Rotterdam delen waar je een beetje tot rust kan komen. Dus neem je favoriete boek, camera of schetsblok mee, en (her)ontdek deze mooie Rotterdamse plekken.

Katendrecht

Het schiereiland Katendrecht is omringd met water, en dus kan je overal aan het water een plek nemen terwijl je geniet van het uitzicht. Als ik in Katenrecht ben, loop ik vaak langs het water vanaf de Maashaven richting het stoomschip SS Rotterdam, en dan weer richting de Rijnhaven. Aan het water bevinden zich om de paar meters bankjes waar je heel fijn onder de zon kan relaxen: echt een aanrader! Niet zo’n fan van de houten bankjes? Als je vanaf de SS Rotterdam langs het water richting de Hoerenloper (Rijhavenbrug) loopt, zijn er ook grasvelden waar je kan ontspannen.

Kop van Zuid

Wat ik zelf heb ervaren is dat het bij Kop van Zuid best druk kan zijn. Dat is voornamelijk rond het Nieuwe Luxor Theater en het Dobberend Bos, maar als je iets verder de Antoine Platekade oploopt (richting Hotel New York) wordt het uiteindelijk rustiger. Aan dit pad bevinden zich genoeg bankjes waar je een mooi uitzicht op Rijnhaven hebt terwijl je onder de schaduw van de bomen kan relaxen.

Eiland van Brienenoord

Als je liever in de natuur wilt terugtrekken, is het Eiland Van Brienenoord (oftewel de Stadsjungle) een superleuke optie. Het is namelijk een getijenpark in Rotterdam waar verschillende soorten vogels, planten en vlinders te vinden zijn. Daarnaast grazen er tussen mei en december ook nog Schotse Hooglanders! Dit eiland is zo bijzonder omdat je heel snel het verschil ervaart tussen de drukke brug vol auto's en het stille eiland. Op het Eiland Van Brienennoord kan je ook nog de mooie skyline van Rotterdam zien! Het eiland heeft een prima wandelroute van 2,5 kilometer en dit is toch nét iets anders dan het rondje dat je al tien keer in het Kralingse Bos hebt gewandeld ;).

Historische Tuin Schoonoord

Een tweede optie in de Rotterdamse natuur is de Historische Tuin Schoonoord, wat toch net iets makkelijker te bereiken is omdat het vlak bij het (Euromast) Park ligt. Tuin Schoonoord staat bekend als de stille oase in Rotterdam met een schatkamer voor groenliefhebbers. Deze tuin heeft veel verschillende flora en fauna, en is ontworpen in een Engelse landschapsstijl. Heel romantisch met verrassende doorkijkjes, heel anders dan het Eiland van Brienenoord dus! Hier kan je bijvoorbeeld heel veel mooie tekeningen of foto's maken, maar ook wandelen terwijl je naar je favoriete muziek of goede podcasts luistert.

Meer studentennieuws

zomerse recepten
Flatlay van een feesttafel met versieringen
Abonneren op