← Terug naar overzicht

Studeren bij Vascobelo in Rotterdam

studeren vascobelo rotterdam

Ben jij op zoek naar een fijne studieplek in Rotterdam? Zoek dan niet verder, want ik heb er eentje voor je gevonden. In de tentamenperiode is de UB vaak overvol, waardoor ik moest uitwijken naar een andere locatie om mijn deadlines te halen. Gelukkig kreeg ik een tip van een studiegenootje: Vascobelo! In deze blog lees je hoe ik het studeren hier ervaren heb.

Vascobelo

In plaats van mijn standaard route naar Campus Woudestein, fietste ik op een donderdagochtend richting de Lijnbaan. Hier, vlakbij Café De Beurs, ligt Vascobelo. Dit is een café met veel verschillende vestigingen in Nederland. Het was redelijk vroeg, dus het was er nog lekker rustig en er was genoeg keuze voor een fijne plek. Er zijn zowel kleine tafels voor bijvoorbeeld twee personen, als wat grotere gemeenschappelijke tafels. Wanneer je met een groepje wilt studeren, kun je hier dus ook terecht.

Rustig studeren

Als je behoefte hebt aan rust tijdens het studeren, is het slim om boven te gaan zitten. De meeste mensen die binnenkomen voor een kop koffie of een hapje eten, blijven beneden. Er stond een lekker rustig achtergrondmuziekje op, wat ik altijd fijn vind bij het studeren. Luister jij liever naar je eigen muziek? Dat kan makkelijk, want de muziek staat niet zo hard dat het boven het geluid van je eigen koptelefoon of oortjes uitkomt.

Koffie, heerlijke theetjes en sandwiches

Na een tijdje studeren krijg ik vaak lekkere trek, dus een studieplek waar ik ook kan eten is voor mij ideaal. Bij Vascobelo kun je verschillende lekkere sandwiches bestellen en tot twaalf uur wordt er ontbijt geserveerd. Ook staan er veel verschillende koffies op de kaart die je alert kunnen houden tijdens het studeren. Zelf ben ik niet zo’n koffie-fan, dus ik heb een verse muntthee besteld (die prima in de smaak viel!).

In de middag werd het café wel wat drukker, maar er waren meerdere mensen die langskwamen om te studeren, te werken of de krant te lezen, dus de sfeer bleef lekker rustig. Ik kon gebruik maken van de WiFi – vraag bij het bestellen even om het wachtwoord – die lekker snel was.  Ik heb best wat werk kunnen verzetten, dus deze studiespot is wat mij betreft een echte aanrader! Zorg wel dat je aankomt met een opgeladen laptop, want er zijn niet zo veel stopcontacten.

Ben je nieuw in Rotterdam en kan je wel meer tips zoals deze van Robin gebruiken? Lees dan Welkom in Rotterdam!

Meer studentennieuws

studentenkamer opknappen
studentenkamer opknappen
Abonneren op