← Terug naar overzicht

Ga de Rotterdamse buitenlucht in!

Buiten in Rotterdam

Rotterdam staat bekend als grote, dichtbebouwde stad. Maar als je een beetje zoekt, vind je veel natuurplekjes waar je lekker tot rust kunt komen. In deze blog zetten we de beste spots op een rijtje.

Kralingse Bos

Het Kralingse Bos is waarschijnlijk het bekendste stukje natuur in Rotterdam. Het is een populaire plek om te sporten en in de zomer is het gezellig druk aan de Kralingse Plas. In andere seizoenen en op de juiste plekken is het echter een stuk rustiger. Ga bijvoorbeeld lekker wandelen in het bos. Of geniet van het prachtige uitzicht over de plas vanaf de kant van de Boszoom.

Historische tuin Schoonoord

Tuin Schoonoord is de ideale plek als je behoefte hebt aan rust. Deze stiltetuin is dagelijks gratis toegankelijk van 08:30 tot 16:30. De tuin is gelegen naast Het Park, vlak bij de Westzeedijk. Als je van wandelen houdt, is dit the place to be: er is zelfs een gratis wandel-app.

Bergse Bos

Het Bergse Bos is bij velen vooral bekend van Outdoor Valley, waar veel survivaluitjes georganiseerd worden. Het is echter een groot recreatiegebied en naast Outdoor Valley is er nog genoeg ruimte om te chillen. Zo is er een grote plas en zijn er verschillende wandelroutes.

Eiland van Brienenoord

Wil je de drukte van de stad toch niet helemaal missen? Ga dan naar Eiland van Brienenoord. Dit eiland ligt onder de Brienenoordbrug en je kijkt zo uit over Rotterdam. Het duurt ongeveer drie kwartier om een rondje over het eiland te lopen. Van mei tot en met december lopen hier allerlei verschillende dieren rond, dus als dierenliefhebber zit je hier goed.

Trompenburg

Op de Honingerdijk, vlakbij Campus Woudestein, vind je de Trompenburg Tuinen. Deze plantentuin is voor €9,50 (of €4,75 voor studenten!) toegankelijk. De openingstijden zijn te vinden op de website. Deze verschillen per dag en periode.

Ben je helemaal geïnspireerd door deze prachtige stukjes Rotterdam? Check dan eens deze verborgen parels van Rotterdam!

Meer studentennieuws

Abonneren op