← Terug naar overzicht

Goedkoper wonen net buiten Rotterdam!

house

Rotterdam is een leuke stad om in te wonen maar het kan er ook best wel prijzig zijn. Als je op uitwisseling bent, hier in Rotterdam via je studie, kan de universiteit vaak wat voor je regelen. Wanneer je bij een studentenvereniging gaat kunnen die vaak ook goedkoop een kamer aanbieden. Voor anderen is het echter veel moeilijker om, zonder de hulp van de uni of de vereniging, iets betaalbaars te vinden. Daarom heb ik voor jouw een aantal plekken net buiten Rotterdam gevonden waar je voor een prima prijsje iets kan huren en toch binnen no-time in het centrum zit!

Wonen in Capelle aan den IJssel

Capelle aan den IJssel ligt net buiten Rotterdam. Toch kan je het centrum heel snel bereiken. Via de metro duurt het namelijk een kwartier á twintig minuten tot je in het centrum van Rotterdam aankomt. Verder kan je in deze stad juist ook heel gemakkelijk de rust en natuur opzoeken. In 2015 werd het namelijk uitgeroepen tot de groenste stad van Nederland. Het beste van beide, dus!

Lageland/Prinsenland

Mocht je in Capelle aan den IJssel niets kunnen vinden, dan is de gemeente ernaast: Prinsenland, ook een goede optie. Ook deze gemeente ligt net buiten Rotterdam wat betekent dat ook hier het centrum op 20 minuutjes afstand ligt wanneer je met de metro gaat. Ook het winkelcentrum Alexandrium ligt hier vlakbij wat betekent dat je niet per sé naar het centrum hoeft om je boodschappen te halen of om te shoppen. Verder ligt het Kralingse Bos ook aan deze gemeente, wat betekent dat de natuur hier ook niet ver te zoeken is. Ideaal om een rondje te hardlopen, wandelen of in de zomer lekker te chillen.

Studentenkamer in de Bergpolder

Via de Bergpolder en dan met name de Bergsingel, ben je met de metro binnen tien minuten in het centrum van Rotterdam. Ideaal dus als je niet in de stad wilt wonen maar er wel heel snel wilt zijn. In de Bergpolder zijn om deze redenen de huurprijzen nog steeds erg hoog, maar als je de woningmarkt goed in de gaten houdt en snel reageert, kun je voor een mooie prijs een mooie kamer huren op maar 10 minuten afstand van het centrum. En dat is ook heel veel waard!

Huren in Schiedam

Schiedam is een stad wat ook vlakbij Rotterdam ligt. In tegenstelling tot Rotterdam is Schiedam juist een hele karakteristieke stad aangezien het een historische binnenstad heeft en veel oude havens. Verder is er ook heel veel groen. Het dus eigenlijk iets heel anders dan Rotterdam en toch zit je er zo via het openbaar vervoer of met de auto. Een kamer huren in Schiedam heeft dus echt z'n voordelen, want het is een prachtige stad vlakbij Rotterdam!

Hypotheek met behulp van jouw ouders

Ben je (bijna) afgestudeerd en ben je klaar met die hoge huur? Begrijpelijk. Veel starters willen een eigen woning kopen omdat je maandelijks geld stopt in je eigen huis, in plaats van dat je het maandelijks aan een huisjesmelker geeft. Omdat je nog geen vaste baan hebt dan is de kans erg klein dat je een hypotheek krijgt van de bank, maar je kunt ook een hypotheek aanvragen met behulp van jouw ouders. Ook kunnen jouw ouders je eenmalig een schenking doen van €100.800,-. Maak met je ouders afspraken over welk bedrag je maandelijks terug moet betalen en welke rente zij daarvoor ontvangen. Er is heel veel mogelijk, dus lees je vooral eens in! Je studieschuld heeft wel invloed op de hoogte van je hypotheek, maar een hypotheek mét studieschuld is echt wel mogelijk!

Wil je graag op kamers wonen, maar weet je niet waar je moet beginnen? Lees dan van A tot Z: de gids naar de perfecte kamer!

Meer studentennieuws

Abonneren op