← Terug naar overzicht

Winterse activiteiten in Rotterdam

Winter en Blue Monday in Rotterdam

Januari is zo’n maand waarbij ik niet precies weet wat je er eigenlijk mee aan moet. Kerst is net geweest en ook oud en nieuw is alweer over. Januari heeft gewoon niet zoveel om naar uit te kijken. Het is dan ook geen toeval dat Blauwe Maandag, ook wel eens ‘deprimaandag’ genoemd, plaatsvindt op de laatste maandag van januari. Nu weet ik niet hoe wetenschappelijk bewezen deze dag is, maar speciaal voor de mensen die zich wat minder vrolijk voelen in de winter (en dus ook januari) heb ik de leukste activiteiten om de winter te overleven in Rotterdam voor je op een rijtje gezet.

Duik achter je scherm

Je moet ervan houden hoor, maar het spelen van games is een goede manier om de donkere dagen te ‘overleven’. Als je een game vindt die je echt leuk lijkt, dan kun je zo een paar uur achter je (spel)computer doorbrengen. Het is heerlijk om even de realiteit achter je te laten en je vol te storten op een game. Houd je niet van gamen? Dan is een avondje Netflixen een prima alternatief (of Disney+, Amazon, HBO of één van de andere streamdiensten waar er opeens veel te veel van zijn..).

Laat je kerstboom staan

Dé manier om je huis gezellig te maken is het neerzetten van een kerstboom en deze vooral nog lang te laten staan. Versier deze in januari met nog meer lichtjes, een hoop kerstballen en andere zooi. Elke dag als je thuis komt ben je gelijk weer blij. Laat deze daarna tot ver in januari - februari en maart accepteren we ook ;-) - staan en je overleeft deze gekke maand ook gemakkelijk.

Afspreken met vrienden

Probeer veel leuke dingen te doen met je vrienden, zo help je elkaar de koude winter door. Je hoeft natuurlijk niet elke dag wat te doen, soms is het ook gewoon fijner om een avondje voor jezelf te hebben. Maar zorg ervoor dat je genoeg contact houdt zodat je genoeg activiteiten kunt doen met je maten.

Lekker lezen

Lezen is ook een geweldige activiteit om jezelf te vermaken. Een goed boek is, net als gamen, een prima manier om je uurtjes te vullen. Je wordt al snel meegesleept in het verhaal en het zal moeilijk zijn om het boek weer weg te leggen. Kop thee erbij en je bent set voor de avond.

Schaatsen in Rotterdam

Er zijn genoeg plekken om te schaatsen in januari in Rotterdam. Een mooi voorbeeld is Schaatsbaan Rotterdam. Zo'n 400 meter aan schaatsplezier, inclusief lichtjes, chocolademelk en Unox broodjes. Een echte winteractiviteit dus!

Ga naar de bioscoop in Rotterdam

Het kan natuurlijk zijn dat je geen zin hebt in schaatsen. Een lekker lui (maar niet minder leuk) alternatief is de bioscoop. Rond deze tijd van het jaar zijn er genoeg leuke films om uit te kiezen. Zelf ben ik een Star Wars fan en ga ik dus sowieso naar de nieuwe Star Wars (The Rise of Skywalker) film die eind december in de bioscoop kwam. De trailer ziet er weer top uit en dat is een goed voorteken.

Of Blue Monday nou een echt fenomeen is of is verzonnen, feit is dat veel mensen zich toch wat minder blij voelen tijdens de winter. Ik hoop dat deze tips je helpen om de winter door te komen.

Groetjes,

Jelle

Meer studentennieuws

Abonneren op