← Terug naar overzicht

Tips voor goedkoop uiteten in Rotterdam

Goedkoop uit eten bij restaurants in Rotterdam

Ben je student, dan is geld soms een beetje schaars. Ome duo is natuurlijk onze favoriete sponsor, maar zelfs met zijn steun is het af en toe afzien met de uitgaven. Toch willen we onszelf zo nu en dan verwennen, vaak met een avondje eten in een restaurant. Dit is duur. Gelukkig zijn er verschillende manieren om goedkoper uiteten te gaan. Deze zal ik vandaag met je delen.

TheFork Festival

Via TheFork Festival kun je 50% (!!) korting krijgen op je eten bij een hoop restaurants. Zo’n 30 restaurants in Rotterdam zijn aangesloten bij TheFork en hier kun je dus lekker goedkoop eten. Je moet wel via de website van TheFork reserveren om de korting te krijgen. Scroll dus even, voor je gaat reserveren, door de lijst met restaurants om je keuze te maken!

Groupon

Ook via Groupon kun je een hoop korting verzamelen. De korting loopt al gauw op tot 50 of 60 procent en dat is zeker niet niks. Je kunt makkelijk per stad zoeken naar de beschikbare restaurants. Het verschilt per deal voor hoeveel je mensen je kunt reserveren. Sommige aanbiedingen zijn voor twee personen en andere weer voor grotere groepen. Zorg er dus wel voor dat je weet met hoeveel mensen je uit eten gaat.

Bregje

Proeflokaal Bregje is de laatste jaren heel populair geworden en hier is een goede reden voor. Je eet hier namelijk drie gangen voor een schamele €14.50 (of €16.50 in het weekend). Ook al zitten de drankjes nog niet bij de prijs, zul je hier een stuk goedkoper eten dan bij de meeste restaurants. Ondanks de lage prijs, is de kwaliteit van het eten echt heel goed en vooral de cheesecake is geweldig als toetje.  

Restoranto

Vorig jaar heb ik een blog geschreven over de Restoranto app. Via deze app kun je reserveren en van tevoren je eten uitkiezen. Restoranto heeft ook verschillende aanbiedingen die je kunt bekijken. Wil je meer weten over deze app? Lees in mijn eerdere blog m'n ervaringen met de Restoranto app!

Social Deal

Social Deal heeft genoeg aanbiedingen voor restaurants. Je moet wel je emailadres doorgeven om de deals te bekijken. Je krijgt dan gelijk de deals doorgestuurd naar je mail zodat je altijd up-to-date bent. De kortingen zijn wederom hoog (tot 50%) en je hebt keuze uit brunch, lunch en avondeten. Een prima site om te bekijken dus!

Maak je eigen restaurant

Heb je echt geen geld over? Maak dan je eigen restaurant! Zelf koken is nog altijd een stuk goedkoper dan uit eten gaan. Je kunt de avond een stuk interessanter maken door met mensen af te spreken en een meer-gangen menu te maken. Zet kaarsjes op de tafel, pak een aantal mooie wijnglazen uit de kast en zet een muziekje aan. Je moet natuurlijk nog steeds zelf koken, maar dit maakt het eten alleen maar specialer. En misschien heb je wel geluk en pakt iemand anders de kooktaken op.

Er zijn genoeg manieren om je kosten op restaurants te besparen. Dit maakt het niet minder lekker! Je moet gewoon even zoeken naar de juiste aanbiedingen en dan kun je de hele avond genieten. Wat is jouw favoriete restaurant?

Groetjes,

Jelle

Heb je na het eten zin in een leuk avondje uit? Lees dan deze blog van Robin over de leukste plekken voor livemuziek in Rotterdam!

Meer studentennieuws

Abonneren op