← Terug naar overzicht

Nu ik op mijzelf woon…

Wonen in Rotterdam

Anderhalf jaar zoeken, ontelbare bezichtigen verder, lachen, schelden en hopen. Het zoeken naar een woning in Rotterdam ging, op zijn zachtst gezegd, niet heel soepel. Maar na anderhalf jaar was het dan eindelijk gelukt! En dus woon ik, samen met twee goede vrienden, sinds drie maanden in het prachtige Hillegersberg-Schiebroek. En dat betekent dat mijn leven eigenlijk compleet is veranderd. Je moet namelijk opeens alles zelf doen. Wassen, strijken, koken, huishouden en de favoriete (not) grote schoonmaak (ja toegegeven, wonen bij je ouders is zo slecht nog niet). Er zijn natuurlijk ook heel veel voordelen. Vandaag vertel ik mijn ervaringen van het ‘op jezelf wonen’ en wat de voor- en nadelen hiervan zijn.

Freeeeedom

Grootste voordeel, punt. Je bent meester van je eigen huis. Je komt thuis van werk, je ploft op de bank en doet gewoon waar je zin in hebt. Huisgenoten hebben is niet alleen heel gezellig, maar je hoeft zo ook niet elke avond te koken of boodschappen te doen (dit doen wij om de beurt). Ook in de weekenden heb je niet je ouders of broertjes om je heen en kun je je meer richten op wat je zelf leuk vindt. En het fijnste? Als je even geen zin hebt in andere mensen, dan ga je gewoon naar je kamer en zet je je favoriete Netflix serie aan. En heb je wel zin in mensen? Dan fiets je even Rotterdam in om je te vermaken. Prima leventje zo.  

Dichtbij de leuke en handige plekken

Ik mag mij gelukkig prijzen met de locatie waar ik woon. Het is 3 minuten fietsen naar het station, 2 naar de Albert Heijn en zelfs minder dan 15 minuutjes naar het Centrum. De Bergse Voorplas zit ook maar 25 meter van ons huis, dus je kunt altijd heerlijk wandelen of even zitten bij het water. Het is gewoon geweldig om in zo’n levendige stad te wonen waar je elke dag weer iets anders kunt doen.   

Alles zelf doen… en betalen

Kijk, veel studenten willen al snel weg bij hun ouders. Want "oh het is zo stom om thuis te wonen!!” Maar ik denk dat we allemaal wel weten dat thuis wonen ook gewoon veel voordelen heeft, je hoeft veel minder zelf te fixen. Soms, na een lange dag werk, moet ik nog boodschappen doen, koken, wassen en strijken. Voor je klaar bent is het weer tijd om te slapen. En natuurlijk is het sanitair schoonmaken ook niet het leukste karwijtje. In het begin moest ik heel erg wennen aan dit nieuwe ritme en ook schrok ik een beetje aan alle kosten die erbij komen. Ik spaar nu een stuk minder, maar ach dat is een offer die je moet maken.

Gezelligheid (maar niet altijd)

Vaak speel ik nog een potje Fifa met mijn huisgenoten in de avond of drinken we samen een biertje in het weekend. Dit is altijd gezellig en dat maakt het wonen hier nog een stuk leuker. De gezelligheid is bijna altijd wel aanwezig. Ik zeg bijna, omdat er soms natuurlijk irritaties ontstaan. Dit is heel normaal en zal iedereen wel eens gebeuren. Je moet hier wel goed mee om kunnen gaan. Als iemand bijvoorbeeld dingen niet opruimt of schoonmaakt, spreek diegene hier gewoon op aan. Natuurlijk niet heel boos zijn, maar gewoon duidelijk maken dat je dit niet fijn vindt. Of doe een ‘interventie’, waar je met alle huisgenoten even gaat zitten om ‘problemen’ te bespreken. Zo los je de irritaties op een volwassen manier op!

Hoe ervaar jij het wonen in Rotterdam? Let me know!

Groetjes,

Jelle

Meer studentennieuws

Abonneren op