← Terug naar overzicht

Nog niet klaar om afscheid te nemen van de vakantie? Plan een vriendenweekend!

Mis jij de zomervakantie nu al? Trommel je vrienden of vriendinnen dan op voor een weekendje weg! Het plannen van zo’n vriendenweekend hoeft helemaal niet lastig of duur te zijn. Als je het goed doet, kun je het bovendien makkelijk combineren met een drukke week studeren.

Locatie

Zoek een locatie die niet al te ver van huis is. Als je maar een weekendje weg gaat, is het zonde als je veel tijd kwijt bent aan reizen. Een pittoresk dorpje in Nederland of een leuke stad net over de grens is erg geschikt voor een korte trip. Wanneer je dicht bij huis blijft, hoef je ook minder voorbereidingen te treffen. Vliegtickets boeken, vaccinaties halen of een Lonely Planet doorspitten is allemaal niet nodig.

Blijf je in Nederland? Dan is het vaak lekker makkelijk om een huisje op een vakantiepark te boeken. Dit is buiten het hoogseizoen bovendien ook nog eens goedkoop. Een andere optie, die ook voor het buitenland geschikt is, is een Airbnb huren.

Reis

Hebben jij en/of je vrienden een rijbewijs? Dan lukt het misschien wel om een auto te lenen. Het voordeel hiervan is dat het weinig kost en je niet vast zit aan specifieke reistijden. Bedenk wel dat er na het weekend ook nog iemand terug moet rijden. De laatste nacht van het weekend doorhalen is niet echt een aanrader voor de chauffeur.

Heb je niet de luxe van een auto en wil je naar het buitenland? Dan is de Flixbus een goed alternatief. Je reist hiermee vaak langer dan met de trein, maar het is wel stukken goedkoper. Reis je binnen Nederland? Dan maak je natuurlijk makkelijk gebruik van je studenten-ov. Is er iemand in de groep zonder studentenreisproduct? Dan kan hij/zij wel met 40% meereiskorting reizen.

Activiteiten

Als je eenmaal op je bestemming bent, geef je vaak veel geld uit aan allerlei leuke activiteiten. Heb je een flink budget? Dan is dit natuurlijk geen probleem. Maar als je het weekendje zo goedkoop mogelijk wilt houden, kun je ook genoeg activiteiten binnenshuis organiseren. Dit is ook nog eens ideaal voor wanneer het weer herfstachtiger wordt. Neem allemaal een spelletje mee, organiseer een leuke quiz of houd een filmmarathon.

Meer studentennieuws

Abonneren op