← Terug naar overzicht

Ook zo onhandig? Zo voorkom je hoge reparatiekosten voor je telefoon

smartphone casimoda hoesjes

Vertel me dat ik niet de enige ben die constant m'n telefoon laat vallen op de grond? Zo heb ik al tig keer m'n scherm laten vervangen, is er een keer een barst in m'n camera gekomen omdat ik 'm precies op een puntig iets liet vallen én vergeet ik regelmatig m'n telefoon uit m'n kontzak te halen als ik naar de wc ga; plons... Yep, een verzekering zou misschien wel verstandig zijn in mijn geval. Maar voorkomen is beter dan genezen (en veel geld uitgeven) en dus in deze blog dé tips om je telefoon te beschermen tegen je eigen onhandigheid.

Screenprotector

Ben je echt zuinig op je telefoon, of probeer je dat in ieder geval te zijn? Dan is een screenprotector wel het allereerste wat ik aanraad om aan te schaffen. Je kunt ze voor weinig kopen bij bijvoorbeeld de Action, maar je kunt ook naar de Mediamarkt en daar een echte goede screenprotector op de juiste manier laten aanbrengen op je toestel. Een kras zit al gauw op je telefoon en ik kan het weten. Toen ik m'n telefoon de eerste week had dacht ik: die screensaver doe ik er volgende week wel op. Ik heb vervolgens per ongeluk m'n sleutels en telefoon in een jaszak gedaan en jawel, sinds week één zit er al een diepe kras in m'n scherm. Grrr....

Hoesje

Veel telefoons zijn tegenwoordig van glas en dus als je ze een keertje laat vallen zijn ze gelijk beschadigd, of in mijn geval gelijk onbruikbaar. Da's zonde en gemakkelijk te voorkomen. Je kunt het op veilig spelen en een flipcase hoesje kopen voor je telefoon zodat hij aan bijna alle kanten en hoeken is beschermd tegen valpartijen, maar echt knap zijn die niet. Maar een siliconen hoesje helpt ook al ontzettend! Ik ga altijd naar Casimoda voor m'n Huawei P30 Lite hoesjes. Superhip én ze werken goed. Ik heb m'n telefoon alweer heel vaak laten vallen, maar tot op heden is m'n scherm nog heel!

Sla je data op in de cloud

Dan tot slot mijn belangrijkste tip: sla al je data op in de cloud! Iedere keer dat je je telefoon inlevert of moet opsturen om te laten maken krijg je 'm gereset terug. Weg mooie vakantiefoto's, belangrijke notities en meer. Ik kan je vertellen, dat is een mega domper bovenop de domper van het moeten laten fixen van je telefoon. Je kunt je telefoon (automatisch) laten synchoniseren met bijvoorbeeld Google Drive of Dropbox!

Verder kun je niets anders doen dan fingers crossed en hopen dat je telefoon geen heftige valpartijen meemaakt de komende tijd. Het studentenleven is immers al duur genoeg ;-)

Meer studentennieuws

netive stagiaire
Winter en Blue Monday in Rotterdam
Abonneren op