← Terug naar overzicht

Welkom in Rotterdam!

Rotterdam

Start jij binnenkort met een studie in Rotterdam? Dan is het ook zeker een aanrader om in deze bijzondere stad te komen wonen! In deze blog vind je alvast een lijstje met spots die je moet kennen als je eenmaal verhuisd bent.

Hier vind je de goedkoopste boodschappen

Natuurlijk kun je je boodschappen gewoon bij de dichtstbijzijnde supermarkt doen, maar er zijn ook goedkopere opties. Zo kun je iedere dinsdag en zaterdag naar de markt. Vooral groente en fruit scoor je hier lekker goedkoop. Daarnaast zijn er in Rotterdam ook veel kleine winkeltjes en toko’s. Je favoriete A-merk verkopen ze hier misschien niet, maar er is bijna altijd wel een (beter) alternatief!

Hier vind je de lekkerste biertjes

Rotterdam is een stad waar je goed kunt borrelen. Over het stadscentrum zitten allerlei leuke kroegjes, cafés en terrassen verspreid. Zo kun je naar de Oude Haven, waar je gezellig aan het water zit. Of ga eens langs bij de Witte de Withstraat waar het altijd gezellig is! Keuzestress? Check dan deze blog met vijf leuke spots op de Witte de With. Om de leukste kroegen in de stad snel te leren kennen, kun je natuurlijk ook een kroegentocht doen. In deze blog over kroegentocht in Rotterdam lees je welke barretjes daarbij niet mogen ontbreken.

Hier ontmoet je de gezelligste mensen

Ken je nog niemand in Rotterdam? Dan kun je snel mensen leren kennen door lid te worden bij een vereniging. In Rotterdam zijn er veel verschillende opties, van sportverenigingen tot religieuze of gezelligheidsverenigingen. Op deze pagina vind je een overzicht van alle verenigingen in Rotterdam.

Daarnaast kun je natuurlijk ook zelf op stap om nieuwe mensen te leren kennen. Rotterdam is een stad met een bruisend uitgaanscircuit, dus ga het nachtleven in en maak nieuwe vrienden! Neem bijvoorbeeld een kijkje bij Superdisco, Annabel of BIRD. In deze blog van Marcella vind je nog meer leuke uitgaansplekken in Rotterdam.

Niks missen? Like onze Facebookpagina en wij zorgen ervoor dat je niks mist tijdens jouw studententijd!

Meer studentennieuws

Abonneren op