← Terug naar overzicht

De leukste en origineelste bijbaantjes in en rondom Rotterdam!

De zomer is nu toch echt aangebroken! Voor de meesten betekent dit: Zon, zee, strand, terrasjes, feestjes en ga zo kaar door! Zonder geld wordt dit natuurlijk alleen wel een beetje lastig. Daarom kun je hier de leukste en origineelste bijbaantjes vinden in en rond Rotterdam!

In de thuiszorg

(€8-€9,50 per uur.)

Dit is niet alleen een baantje waar je heel goed mee verdient, maar ook waar je heel veel mensen mee kan helpen! Door in de thuiszorg te gaan, help je mensen met allerlei huishoudelijke taken zoals koken, schoonmaken en de was doen. Bovendien vinden mensen het ook heel gezellig als je langs komt en blijft er ook genoeg tijd over om andere leuke dingen te doen aangezien de baan maximaal 30 uur per week vergt. Online kun je zien waar er mensen nodig zijn bij jou in de buurt!   

Online enquêtes invullen

Het tegenovergestelde van werken bij mensen thuis is natuurlijk werken vanuit je eigen huis! Ben je liever niet zo veel onder de mensen of heb je simpelweg niet heel veel tijd maar wil je toch graag een zakcentje verdienen? Misschien is dan het invullen van online enquêtes iets voor jou! Veel multinationals en grote merken willen bijvoorbeeld graag de mening van consumenten om zo hun product of service optimaal te verbeteren. Hier hebben ze dan vaak ook best wat centjes voor over. Zo kan je makkelijk een paar honderd euro verdienen door maar enkele enquetes in de maand in te vullen!

Fietsend geld verdienen

Een ander leuk en bijzonder bijbaantje is om fietskourier te worden. Eerst werd alles door brommers, auto’s en zelfs door busjes gebracht maar tegenwoordig gaat dit steeds meer op een groene en verantwoorde manier: de fiets! Dit is natuurlijk niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor je summerbody, die jij nu al werkend er gratis of zelfs betaald er bij krijgt! Scheelt dus ook weer een abonnement op de sportschool!

Barbecueën op festivals.

Houd je wel van een feestje en wil je tegelijkertijd lekker verdienen? Dan is het misschien wat voor jou om te gaan barbecueën op de leukste festivals. Dit is misschien wel wat verder van huis (buiten Rotterdam), maar dat is het zeker waard als je bijvoorbeeld betaald op Lowlands en Concert at Sea kan gaan staan. Verder kan je ook achter de bar staan of het festival helpen op- en afbouwen. Variatie genoeg dus! Verder hangt het salaris af van je leeftijd maar begint het meestal bij een minimum van €6 per uur en kan je zelf bepalen wanneer en hoeveel je in een week/maand of zelfs in een jaar werkt. Veel vrijheid dus!

Word figurant

Net zoals bij het werken op festivals, is dit bijbaantje zeer afwisselend aangezien het altijd op een andere plek is en omdat je ook hier gedeeltelijk zelf kan bepalen wanneer je wilt werken. Bij dit baantje kan je in diverse films en series spelen als figurant en soms krijg je zelfs een iets grotere rol met wat tekst! Immers zijn de meeste grote acteurs begonnen als figurant! De gemiddelde tijd per week is 8 tot 32 uur en je salaris hangt af van je leeftijd.

Natuurlijk zijn er nog veel meer bijbaantjes dus niet getreurd als er hier niets voor jou tussen zit. Wij houden alle bijbaantjes in Rotterdam voor je bij! Hoe dan ook: maak er een mooie zomer van!

Niks missen? Like onze Facebookpagina en wij zorgen ervoor dat je niks mist tijdens jouw studententijd!

Meer studentennieuws

Abonneren op