← Terug naar overzicht

Waar moet je op letten als je een laptop voor je studie koopt?

Gelukkig is het nog een paar weken vakantie. Maar voor je het weet, zit je alweer in de collegebanken! Tijdens je studententijd is het essentieel dat je een goede laptop bezit. Maar waar moet je nou op letten als je een laptop voor je studie koopt?

1. De juiste programma’s

Welke programma’s jou bij je studie kunnen helpen, ontdek je vaak gaandeweg. Toch kun je van één ding zeker zijn: Word, Excel en Powerpoint heb je altijd nodig! Vaak zitten deze Microsoft Office programma’s niet standaard op een laptop en moet je hier een losse licentie voor aanschaffen. Deze week krijg je bij Mediamarkt Back to School korting. Dit betekent dat je op verschillende Windows laptops flinke korting krijgt én – op geselecteerde laptops - de programma's van Microsoft Office erbij krijgt. Hierdoor kun je dubbel besparen: op de prijs van de laptop en de Office-programma’s. Als je op zoek bent naar een nieuwe laptop is het dus zeker de moeite waard om hier een kijkje te nemen.

2. Schermformaat en gewicht

Welke specifieke eigenschappen een laptop moet hebben, is natuurlijk afhankelijk van de studie die je volgt. Zo is een scherm van 14 inch ruim voldoende als je vooral notities, tekstopdrachten of samenvattingen maakt. Volg je een studie waar je ook grafische opdrachten uitvoert? Dan is het fijn om een groter scherm te hebben, bijvoorbeeld van 17.3 inch. Let wel op dat de grootte van de laptop effect heeft op het gewicht. Zeker als je elke dag ver moet reizen en niet per se een groot scherm nodig hebt, is het verstandig om een laptop van 13 tot 15 inch te kopen. Deze wegen vaak rond de 1,5 kg, waardoor je ze gemakkelijk mee kunt nemen.

3. Werkgeheugen en opslagruimte

Ook hoeveel werkgeheugen je nodig hebt, is helemaal afhankelijk van jouw studierichting. Over het algemeen is een werkgeheugen van 4 GB genoeg als je de laptop voor je studie gebruikt. Alles boven de 8 GB heb je eigenlijk pas nodig als je vaak gamet of veel foto’s en video’s bewerkt. Het is daarnaast belangrijk om te letten op de hoeveelheid opslagruimte. Met een moderne pc met Windows 10 werk je altijd en overal productiever, sneller en creatiever. Ook krijg jij toegang tot 1TB OneDrive opslag. Dit is mega fijn, omdat dan al jouw bestanden veilig zijn opgeslagen, je bestanden kunt delen met studiegenoten en op al je apparaten kunt werken waar en wanneer je wilt. 

4. Laat je adviseren!

De beste manier om de perfecte laptop te vinden, is natuurlijk door je te laten adviseren door een expert. Ik ga zelf graag naar de Mediamarkt, omdat ze een groot aanbod hebben en persoonlijk advies geven. Dit is dus ideaal als jij een laptop met specifieke features nodig hebt voor jouw studie!

Ben jij - net als wij - ook nog niet klaar om aan het nieuwe collegejaar te beginnen? Lees dan onze blog: Zo motiveer je jezelf voor het nieuwe studiejaar!

Meer studentennieuws

Abonneren op