← Terug naar overzicht

Hoe overleef je de hete zomer in Rotterdam?

Hoe overleef je de warme zomer

Moet je luisteren. De zomer is heel leuk enzo, maar die muggen... Die verdomde muggen. Ik woon bij het water en word elke avond lek gestoken. Maar goed we krijgen er wel zon en lekker weer voor terug. Een gedachte waardoor ik in de avond toch nog in slaap kan vallen. Afijn, terug naar het onderwerp. Het is de laatste tijd al goed warm geweest. Dat betekent veel muggen, water drinken, ijs eten en bovenal verkoeling zoeken. Maar de grote vraag is, hoe overleef je de warme zomer in Rotterdam?

Parasol

Op een terras zitten, naast het zwembad zitten, chillen met een biertje in het gras. Wat hebben deze drie situaties met elkaar gemeen? Juist, je kunt in alle drie onder een parasol zitten. Ik meen het, het is misschien irritant om dat ding mee te nemen (zeg nou zelf, je kunt deze niet zo makkelijk op de fiets dragen) maar de schaduw die je zo meedraagt is het meer dan waard. Hell, zet de parasol op je hoofd, wat maakt het uit. Ook op een terras is het prima vertoeven in de schaduw. Zelfs als het 35 graden is, je moet gewoon niet teveel bewegen. 

Opblaasbaar zwembad

Iedereen kijkt je jaloers aan als je loopt te chillen in je opblaasbare zwembad. Je moet natuurlijk niet zo’n babybadje nemen, dat ziet er stom uit. Maar gewoon zo’n grote, goedkope die toch wel kapot gaat binnen de eerste week. Maar je kunt dan wel een week genieten. Pak een biertje, of wijntje, of iets sterkers. Vul je zwembad met water, en je bent ready voor de hele dag. Vergeet uiteraard de parasol niet. 

Eigen ijslolly’s maken

De meeste studenten hebben een vriezer neem ik aan. En die zijn best koud van binnen. Koop van die ijsvormpjes, doe er water met een smaakje in of pleur een stokje in je kwark. En maak er gewoon ijsjes van. Elke keer als je weer oververhit raakt, pak je een lekker ijsje en zal de temperatuur gelijk aangenamer zijn.

Watergevecht

Vroeger als kind deed je dit misschien wel elke zomer. Met waterpistolen gevuld en waterballonen in een emmer gegooid de straat op voor een watergevecht. Het is niet alleen verkoelend, maar dit laat je ook even je jeugd herbeleven. Let er wel op dat je dit niet op het heetst van de dag doet. Je verbrand immers snel met de hoge temperaturen!

Netflixen met de airco

Soms is het zo warm dat je eigenlijk niet eens naar buiten wilt, zelfs als je vrienden allerlei plannen hebben. Dat kan natuurlijk en hoef je je ook helemaal niet voor te verontschuldigen. Het is namelijk gewoon heerlijk om met de airco aan (of ventilator) een dagje series te kijken. Wat ook werkt is om een bak te vullen met water en ijsblokjes. Doe hier je voeten in en de warmte gaat weg als sneeuw voor de zon (een tegenstrijdig maar toch correct spreekwoord). Doe de hele dag alleen maar waar je zin in hebt. Jij weet hoe je het beste zo’n warme en klamme dag kunt overleven.

Oh en nog even een update. Tijdens het schrijven van deze blog ben ik weer 3 muggen tegengekomen. Het houdt niet op..

Groetjes,

Jelle

Meer studentennieuws

Abonneren op