← Terug naar overzicht

Tips: zo overleef je een lange vlucht

Ga jij binnenkort op een verre bestemming genieten van je vakantie? Dan heb je waarschijnlijk ook een lange reis voor de boeg. Wij geven je in deze blog tips om een lange vlucht door te komen!

1. Entertainment

Bij lange vluchten kun je vaak verschillende films kijken en muziek luisteren. Toch is het ook fijn om zelf het een en ander voor te bereiden. Maak bijvoorbeeld een playlist en download verschillende films en series, zodat je deze offline kunt kijken. Ook heb je tijdens een lange vlucht eindelijk tijd voor dat leuke boek dat je al maanden wilt lezen. In het vliegtuig is het – als het goed is – lekker rustig en je hebt geen last van afleiding van bijvoorbeeld je telefoon. Vind je een boek te zwaar voor je handbagage? Dan kun je natuurlijk ook een boek lezen op je e-reader, tablet of laptop. Ik heb zelf een Lenovo Yoga laptop die je ook als tablet kunt gebruiken. Deze kun je ook in verschillende standen gebruiken, waardoor je er heerlijk een boek op kunt lezen. Ik kocht mijn laptop van Lenovo met de kortingscode STUDENTENKORTINGNL.

2. Neem zelf eten en drinken mee

Tijdens een lange reis is het cruciaal om goed te eten en drinken. Door de lage luchtvochtigheid is het belangrijk dat je genoeg water drinkt. Koop daarom een paar flesjes water, nadat je door de douane heen bent. Deze kun je dan gewoon mee aan boord nemen. Aan boord krijg je natuurlijk ook wat te drinken aangeboden, maar dit zijn vaak hele kleine verpakkingen.

Als je hoog in de lucht zit, vermindert ook de werking van onze zintuigen. Hierdoor proef en ruik je veel minder. Ook zijn de kant-en-klare-maaltijden in het vliegtuig vaak niet om over naar huis te schrijven. Zorg daarom dat je zelf wat te eten meeneemt. Zorg voor een combinatie van lekkere snacks en voedzame producten. Zo weet je zeker dat je een back-up hebt als de vliegtuigmaaltijd tegenvalt. Op de website van de luchthaven kun je vinden wat voor eten je mee aan boord mag nemen.

3. Dromen in het vliegtuig

Een lange vlucht gaat natuurlijk het snelste voorbij als je veel kunt slapen. En als je uitgerust het vliegtuig uitstapt, kan je meteen genieten van je vakantie als je aankomt! Als ik een lange reis voor de boeg heb, zorg ik daarom altijd dat ik comfortabele kleding in laagjes aantrek. Zo kun je gemakkelijk iets uit of aantrekken als dat nodig is. Ook neem ik altijd slaappillen en een reiskussen mee. Een slaappil neem ik alleen bij een directe vlucht of tijdens de laatste lange vlucht. Als je nog moet overstappen is het natuurlijk niet handig als je je ogen nauwelijks open kunt houden. Ook boek ik meestal een plek aan het raam, zodat je tegen de zijkant van het vliegtuig kunt leunen.

Ben je nog op zoek naar leuke boeken om tijdens je vakantie te lezen? Lees dan de blog van Robin met de leukste boeken om mee te nemen op vakantie.

Meer studentennieuws

Abonneren op