← Terug naar overzicht

Dag middelbare school, hallo uni

eindexamens

Eindelijk is het zo ver: Zomervakantie! Althans dat hopen we dan. Nu ik deze blog schrijf, is het nog twee weken voor de uitslag. Natuurlijk gaat er heel veel veranderen, als je het leuk vindt, kan je hier verder lezen hoe ik afscheid neem en hoe ik begin aan een nieuw hoofdstuk.

Afscheid

Ook al weten we het allemaal nog niet zeker; m’n vrienden en ik zijn al begonnen met afscheid nemen van onze school. In april hebben we de laatste lesdag gevierd door onaangekondigd een kolderdag te houden. Dat houdt in dat je wat chaos in de school creëert, alles versierd, keihard de muziek aan doet en dus helemaal uit je dak gaat.

Verder hebben we binnenkort examengala en zijn er al heel wat feestjes gepland. Kortom, mijn (hopelijk) laatste zomer op de middelbare school wordt goed afgesloten.

Examenreis

Natuurlijk hoort er ook een reisje bij. Ook ik ga met een aantal vriendinnen op vakantie. Verder willen we met een aantal vrienden van de zomer ook aan het strand in een strandtent werken voor een aantal weken en ook met mijn ouders ga ik drie weken weg naar Vietnam. Kortom, reisjes genoeg, maar na zes jaar hard werken mag dat natuurlijk ook wel ;-)!

Goed nieuws

Hopelijk krijg is over een paar weken goed nieuws te horen. Dan volgen er natuurlijk ook nog heel veel feestjes, borrels en een diploma uitreiking.

Mocht het zo zijn dat ik ook echt geslaagd ben, dan start ik na de zomer een nieuw leven aan de universiteit van Tilburg, waar ik IBA ga studeren. Hier wordt het jaar gestart met een introductieweek en vervolgens gaat voor mij het echte studentenleven daar beginnen. Hier kijk ik natuurlijk ontzettend naar uit. Niet alleen omdat ik wel toe ben aan een ander leven, ook de stad zelf lijkt mij ontzettend leuk.

Verder kan ik deze studie het derde jaar deels in het buitenland volgen, wat natuurlijk ook een heel groot pluspunt is.

Verhuizen

De eerste paar maanden blijf ik liever nog even thuis wonen, zodat ik rustig kan wennen aan de nieuwe omgeving. Wel sta ik al een hele tijd ingeschreven voor een kamer daar, dus ik sluit niet uit dat ik toch nog dit jaar verhuis. Ook hebben ze daar een hele mooie sport accommodatie waar je jezelf kan inschrijven voor allerlei activiteiten, wat ik dan ook heel graag wil gaan doen.

Administratie

Van te voren moet er natuurlijk ook nog administratief van alles geregeld worden. Zo moet je de aanmelding accepteren, eventueel een lening regelen en een studenten-ov aanvragen. Zorg er voor dat je dat van te voren hebt gecheckt, dat scheelt veel stress!

Zelf heb ik heel veel zin in het nieuwe jaar. Ik hoop jullie ook. Maar eerst: geniet van je vakantie!

Ga jij net als Sanne studeren na de zomervakantie maar ben jij wel gelijk op zoek naar een kamer? Hier lees je van A tot Z: de gids naar je perfecte kamer.

Update: inmiddels weet Sanne dat ze haar eindexamens heeft betaald. Gefeliciteerd!

Niks missen? Like onze Facebookpagina en wij zorgen ervoor dat je niks mist tijdens jouw studententijd!

Meer studentennieuws

Abonneren op